Шведска

Бивши партнер осуђен на доживотну због убиства жене из БиХ

  • Извор: Независне
  • 05.04.2024. 22:31

Држављанин Шведске (35), поријеклом из БиХ осуђен је данас на доживотну казну затвора због убиства бивше партнерке (33) из БиХ, коју је убио пред деветогодишњом кћерком.

Наиме, како су медији још раније пренијели, веза Ермина Б (35) и Јасмине Х. (33) мјесецима је била окарактерисана насиљем до те мјере да је он добио забрану приласка. Међутим, све ово имало је крвави епилог 21. октобра, прошле године када је он, из непосредне близине, упуцао Јасмину  главу.

Ипак, на самом почетку суђења, сад већ осуђени је говорио о вези са Јасмином, с којом има четворо дјеце. Наиме, они су се први пут разишли априла, 2022. године, али су ипак одлучили да покушају још једном.


Сјајне вијести за матуранте у дијелу БиХ - добијају по 300 КМ

Сјајне вијести за матуранте у дијелу БиХ - добијају по 300 КМ

“Ниједно од нас није могло да поднесе раздвајање, наш живот је био попут сна, имали смо све, посебно љубав”, рекао је он данас. Каже да је на самом почетку све било предивно и хармонично.

“На крају крајева, добили смо четворо дјеце, а то може да буде само знак велике љубави”; рекао је он.

Ипак, додаје да је однос са њеним родитељима био извор тензија и свађа, због чега је веза опет пукла. Само два мјесеца прије убиства он ју је претукао, али данас је то порекао.

И када је ријеч о самом убиству, рекао је да је имао само намјеру да је повриједи, не убије. Али, тужилаштво тврди да је незамисливо да у некога пуцате са даљине од пола метра и само га повриједите.


Како је Ројтерс извјештавао о посјети Орбана Бањалуци

Како је Ројтерс извјештавао о посјети Орбана Бањалуци

“На крају крајева, он је одузео мајку тој дјеци”, рекао је тужилац.

На питање судије зашто је купио пиштољ, рекао је да то учинио из “страха од самоће, бојао се за сопствену сигурност”, на шта му је предсједавајући одговори: То је нонсенсе, престаните да о том злочину говорите као о несрећном случају”.

Породица жртве је била присутна на суђењу. Како аустријски медији преносе, они су и очекивали доживотну казну затвора, преноси портал "независне".

Подсјетимо, млада мајка четворо дјеце, брутално је ликвидирана хицем у главу испред своје виле октобра, прошле године. Осумњичени је њен бивши партнер, Ермин Б. (35) држављанин Шведске, рођен у БиХ, који се након убиства предао полицији. Медији су још раније пренијели да Јасмина потиче из добростојеће породице приватних предузетника, док је осумњичени радио као агент за некретнине.


Дјевојчица из Хрватске нестала прије 6 дана: Породица моли за помоћ

Дјевојчица из Хрватске нестала прије 6 дана: Породица моли за помоћ

Медији су још раније пренијели да је форензички извјештај потврдио да је он у моменту извршења злочина био урачунљив што је свакако утицало на доживотну робију.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: