Добој

Кандидат ПДП 1999 под истрагом за убиство и организовани криминал!

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2024. 14:55

Дарио Јекић Јека, који је под истрагом Тужилаштва БиХ за организовани криминал и трговину дрогом, налази се на листи ПДП-а 1999 за одборника у Скупштини Града Добоја!

Јекић, који је више пута осуђиван за тешка кривична дјела, на кандидатској листи ПДП 1999 налази се на високом петом мјесту уз слоган: ”Добој може боље!”.

Ради се о човјеку који је 2022. године избјегао хапшење у оквиру предмета ”Сториџ" да би се накнадно предао Тужилаштву БиХ и завршио у притвору. Иако је, уз мјере забране, пуштен да се брани са слободе у Тужилаштву БиХ наводе да истрага против Јекића није окончана.

Dario Jekić, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica, predao se Tužilaštvu BiH

Dario Jekić, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica, predao se Tužilaštvu BiH

”Дарио Јекић је под истрагом због кривичног дјела организованог криминала, повезаног са другим кривичним дјелима”, рекао је за АТВ Борис Грубешић, портарол Тужилаштва БиХ.

Након што је био притворен, Тужилаштво БиХ је саопштило да је Јекић осумњичен да је као члан организоване криминалне групе, комуницирајући путем апликације "Скај", договарао и учествовао у тешким кривичним дјелима организованог криминала, неовлаштеног промета великих количина марихуане и хероина, као и постављању експлозивне направе на објекту у Градишци.

То није једина активна истрага проти њега. По извјештају МУП-а Српске истражује га и Републичко јавно тужилаштво Републике Српске због сумње да је био умијешан у планирање, припремање и извршење убиства Славише Ћулума 15. маја 2020. године у Драгочају код Бањалуке. И та истрага се води на основу података из криптованих апликација.

Dariju Jekiću uhapšen advokat

Dariju Jekiću uhapšen advokat

”У вези са предметом, који се води против осумњичених за убиство Славише Ћулума, обавјештавамо вас да се предмет налази у фази истраге и у овом тренутку више информација није могуће саопштити”, каже за АТВ секретар Републичког тужилаштва Драгица Тојагић.

Иначе, Јекић је раније осуђен на пет година затвора због убиства Вање Панића у септембру 2014. године у Добоју. Иако се оптужницом теретио за убиство, правоснажно је осуђен за нехатно лишење живота. У пресуди се наводило да током суђења није доказано да је имао намјеру да пуца, већ да је пиштољ опалио када је њиме ударио жртву по рамену, у намјери да прекине тучу. Након злочина тијело жртве је убацио у аутомобил и сакрио, док се он дао у бјекству. Леш је послије 14 дана потраге нађен у септичкој јами, а возило је запаљено, што су биле отежавајуће околности приликом одмјеравања казне. 

На то надовезала му се и пресуда за неовлашћену проиводњу и промет дрогом па је казна повећана на девет година затвора.

Određen pritvor Dariju Jekiću

Određen pritvor Dariju Jekiću

Јекић је осуђиван и као малољетник, а правоснажне пресуде изрицали су му судови у Требињу, Бијељини, Грачаници, Теслићу и то због наношења тјеслених повреда, тешке крађе, неовлаштеног промета дрогом... Истиче се пресуда добојског Основног суда из 2007. године када је за тјелесну повреду и тешку крађу осуђен на три године и осам мјесеци затвора.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: