СНСД

Додик: Бањалуку подијелити у најмање пет општина

  • Извор: СРНА
  • 13.09.2024. 22:30

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да Бањалуку треба подијелити у најмање пет општина, те да би градска заједница, коју би у организационом смислу чинили Челинац и евентуално Лакташи, била моћна да управља мега пројектима који су потребни највећем граду Српске.

"Ово би било идентично као град Београд који функционише са више општина и показује да може успјешно да ријеши све комуналне и друге проблеме грађана", рекао је Додик новинарима у бањалучком насељу Старчевица гдје је присуствовао трибини СНСД-а.

Он је нагласио да ће као предсједник Републике Српске заједно са Николом Шоботом изградити пет вртића у наредне двије године за 500 дјеце.

"Издвојићу средства за то из Кабинета предсједника Српске као дар граду да би сва дјеца била обухваћена предшколским установама“, истакао је Додик.

Додик је рекао да ће радити на новој гасификацији Бањалуке, а учиниће да град добије нове спортске објекте да би и Фудбалски клуб "Борац" размишљао да иде даље у Европу.

"Морамо да направимо нову функционалну спортску дворану са 10.000 мјеста и концертну дворану за коју већ неколико година стоје средства, те изградити школу на Старчевици", каже Додик.

Додик је истакао да Бањалука није ријалити већ град са реалним потребама, гдје треба очувати зеленило, направити нове путне комуникације.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да очекује велику спектакуларну побједу СНСД-а у Бањалуци и кандидата ове странке за градоначелника Николе Шобота.

Према њеним ријечима, листа СНСД-а у Бањалуци даје најбољу политичку понуду, јер су то прекаљени, доказани људи у свим браншама у којима дјелују и функционишу.

"Сигурно да једну такву понуду не може дати ниједна друга политичка партија. Сигурна сам да ће из тог разлога листа СНСД-а добити највећи број одборничких мјеста и да ће оправдати повјерење грађана као што је то и до сада радила", истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да је уз листу СНСД-а и најбољи кандидат за градоначелника Бањалуке Никола Шобот, истичући да је дошло вријеме за бављење озбиљним стварима и за излазак из "уљепшавања и лагања".

"Дошло је вријеме да се бавимо пројектима. Шобот је човјек који може погледати у очи сваком грађанину Бањалуке и да грађанин зна да га он неће слагати и да ће извршити оно што је обећао", закључила је Цвијановићева.

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот рекао је да је Бањалука увијек била град поносних, а не град преварених људи.

"Овдје смо да причамо о школи и вртићу на Старчевици и свему ономе што недостаје, реконструкцији Улице Косте Јарића", напоменуо је Шобот.

Кандидат СНСД-а за одборника Ненад Талић рекао је да СНСД има најбољу листу предвођену Владом Ћајићем и најбољег кандидата за градоначелника, те да је увјерен у побједу као и у то да ће Старчевица имати свог одборника.


(Фото: Борислав Здриња)

Пратите нас и путем Вибера