Дорћол

Испливали нови детаљи о убицама ММА борца: Стефана изболи 15 пута

  • Извор: Агенције
  • 13.09.2024. 11:30

Стефан Савић (23), репрезентативац Србије и ММА борац, убијен је у ноћи између 24. и 25. фебруара на Дорћолу. Од тада је прошло седам мјесеци, а од осумњичених за убиство, Василија Гачевића (23) и Марка Даничића (23) нема ни трага ни гласа.

Према незваничним сазнањима, помахнитале убице су након злочина одмах отишле у стан једног од осумњичених, а потом су побјегли на Косово. Наводно су нелегално прешли административну линију.

Сумња се и да се тренутно налазе у једној земљи Средње Америке, али ове информације нису званично потврђене од надлежних органа. Није познато како су успјели да побјегну, а претпоставља се да им је помогло и то што је тек накнадно расписана потјерница за њима. Такође, према сазнањима "Нова.рс", очекује се да ће оптужница против осумњичених бити подигнута кроз 15 дана.

Планета Земља вибрирала девет дана

Планета Земља вибрирала девет дана

Посљедња информација која је објављена у медијима јесте да су до сада испитани сви свједоци стравичног убиства, међу којима је и свједок из Црне Горе.

Из бјекства звао породицу?

Траг који полиција има јесте да је осумњичени Даничић из бјекства контактирао своју породицу.

Он је наводно без знања Гачевића позвао породицу и рекао им да му је тешко, те да размишља о предаји полицији.

Како тврди "Република", Гачевић и Даничић су након убиства побјегли на Косово и Метохију, нелегалним путем преко административне линије, па се вјерује да им је понестало средстава за живот.

Тренер Савића, Борислав Ћосић, испричао је за "Блиц" да је 6. априла одржано финале Европског ММА првенства, те и да је управо тада одржана премијера документарног филма посвећеног убијеном младићу.

Пада снијег у Хрватској

Пада снијег у Хрватској

"Било је много емотивно, нико није могао да суздржи сузе… Стефан је увијек уз нас, чувамо га у заједничким успоменама!", рекао је тренер убијеног Стефана Савића.

Како је раније Борислав Ћосић испричао, Савић је одувијек био правдољубив.

"Прије двије године, више људи је мучки пребило његовог друга након чега су га бацили у ријеку. Стефан није могао само да оде кући. Рекао ми је тада: 'Учитељу, како послије тога могу само да одем кући? Џабе ми све што радим, сутра за моју будућност, за било шта'. Дјечак је изашао из воде потпуно измучен, мокар и крвав, испред Стефана. Он му је тада пришао и упитао: 'Ко ти је то урадио? Шта ти се десило?' Младић му је одговорио, након чега им је Стефан лијепо пришао и питао их: 'Ајде што сте га пребили, али зар сте морали да га баците у ријеку?' Онда је усиједила свађа, па и туча која је касније ескалирала у оно што се десило. Стефан је из те туче изашао као побједник, али можда извршиоци нису могли то да поднесу, и ово је епилог", тврди Ћосић.

“Рањен је бјежао од њих”

Како је "Блиц" писао, убиство Стефана Савића догодило се у ноћи између 24. и 25. фебруара. Те вечери Савић је био у проводу са друштвом у Добрачиној улици у Београду. Његов дједа Радош је рекао за медије да су убице сачекале Савића испред клуба јер им је неко дојавио да је Стефан тамо.

Несвакидашња појава шокирала грађане: Пјена забијелила улице

Несвакидашња појава шокирала грађане: Пјена забијелила улице

"Чим је изашао из локала, убице су Стефана почеле да убадају, па је он рањен почео да бјежи од њих низ Добрачину улицу, док га нису сустигли на раскрсници и докрајчили. Вјерујем да је имао велики број повреда", рекао је Радош.

"Блиц" је дошао у посјед снимка са надзорних камера које су снимиле тренутак напада на Стефана. Како се види на снимку који траје нешто мање од два минута, Стефан Савић трчи низ Добрачину улицу док га јуре двојица мушкараца.

Стефан потом скреће у Дунавску улицу, а за њим иду и двојица нападача који га савладавају, један са једне, други са друге стране.

Тачно 30 секунди касније убице Даничић и Гачевић се враћају шетајући Добрачином улицом.

На снимку се види и како се отимају око неког предмета на улици.

Њих двојица све вријеме опуштено шетају, као да десетак секунди раније нису убили младића, а другог тешко ранили.

Избоден више од 15 пута

Београдски медији су објавили да су убице Гачевић и Даничић Стефана Савића изболи више од 15 пута.

Извор је тада рекао да ће у обдукционом налазу бити прецизно наведене све повреде које је задобио Савић. Међутим, наводи да су љекари и инспектори били шокирани кад су видјели шта су убице урадиле Стефану.

Познатог угоститеља везали и мучили до смрти

Познатог угоститеља везали и мучили до смрти

Радош је на дан сахране свог унука појаснио да је његов унук прије двије године имао сукоб са Гачевићем и Даничићем.

Њих двојица су му нападала друга, бацили га у Дунав и уринирали по њему.

"Стефан је тада потрчао да извуче друга из воде, а ова двојица му нису дала. Онда се он потукао са њима и једном је повриједио вилицу", рекао је Радош.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је 11. марта донио рјешење којим је Василију Гачевићу и Марку Даничићу одредио притвор због сумње да су убили Савића.

С обзиром да се осумњичени налазе у бјекству, те да због тога не могу да буду у притвору, за њима је расписана потјерница.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: