КОЛАПС

Катастрофалне гужве у Бањалуци: Пут до посла траје као путовање из другог града

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2024. 09:51

Грађани Бањалуке суочавају се са све већим саобраћајним гужвама које готово парализују град. Читаоци нам јављају да путовање аутомобилом до посла, које би требало трајати свега неколико минута, сада изгледа као да путују из другог града. Саобраћајни колапс нарочито је изражен у јутарњим и поподневним сатима када се велики број возила слијева у централне дијелове града.

Ни "саобраћајна револуција", коју је помпезно најављивао и провео градоначелник Драшко Станивуковић, није донијела унапређење и смањење гужви у саобраћају – напротив, ситуација је постала још гора. Грађани тврде да су промјене довеле до додатних застоја, јер умјесто побољшања саобраћајних токова, поједине нове регулације само су повећале хаос на кључним раскрсницама и улицама. На тај проблем су упозоравали и они којима је то струка, није их нико послушао и, нажалост, испоставило се да су били у праву.

Стручњаци одавно упозоравали, Станивуковић ударао по свом: Никад веће гужве у Бањалуци

Стручњаци одавно упозоравали, Станивуковић ударао по свом: Никад веће гужве у Бањалуци

"Ујутро ми треба више од пола сата да пређем пар километара. Невјероватно је како се саобраћај загуши, као да возимо кроз Лондон, а не кроз Бањалуку," пише нам један огорчени читалац, док је један од коментара био "Испаркирао сам се са паркинга испред зграде и ту сам се заглавио".

Гужве су постале дио свакодневице, а многи криве неадекватну инфраструктуру и недостатак дугорочног плана за регулисање саобраћаја. Грађани наводе да се више не могу одлучити гдје је већа гужва, на транзиту, у Центру, Борику или на Старчевици.

"Брже бих стигао на посао пјешице, иако имам три километра до посла," каже други читалац, који истиче да се гужве повећавају из дана у дан, док су радови на појединим дијеловима града додатно закомпликовали ситуацију.

Иако је "саобраћајна револуција" проведена недавно, многи сматрају да су потребне хитне интервенције у регулисању саобраћаја како би град нормално профункционисао. Док надлежни не понуде конкретна рјешења, пут до посла за многе Бањалучане и даље ће представљати свакодневни стрес и губитак времена.

Ћопић за АТВ: Бањалука постала центар саобраћајних гужви

Ћопић за АТВ: Бањалука постала центар саобраћајних гужви


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: