Тврди Антонов

Бајден би могао да одобри Кијеву употребу америчког далекометног оружја

  • Извор: СРНА
  • 13.09.2024. 22:51

Предстојећи састанак предсједника САД Џозефа Бајдена и премијера Велике Британије Кира Стармера могао би да се заврши саопштењем у којем се даје "зелено свјетло" за употребу далекометног оружја које су њихове земље дале Кијеву за нападе дубоко у руској територији, изјавио је амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов.

Он је на релевантно питање водитеља телевизије "Русија-24" рекао да не може да искључи доношење таквих одлука након састанка.

"Не могу да искључим ни ситуацију у којој би током нашег разговора на Си-Ен-Ену, `Фокс њузу` или `Еј-Би-Сију` ударна вијест била да је /амерички/ предсједник донио такву одлуку", додао је Антонов.

Лист "Дејли телеграф" објавио је раније да би се Стармер и Бајден током данашњег састанка могли дотаћи теме дозвољавања Украјини да користи британске далекометне пројектиле "Сторм шедоу".

У извјештају се наводи да ће вијест о томе, уколико Стармер и Бајден днесу одлуку да то одобре, вјероватно објавити крајем септембра, у оквиру засједања Генералне скупштине УН које је у току, пренио је ТАСС.

Лист "Гардијан" објавио је у сриједу, 11. септембра, да Стармер не жели да о таквој одлуцу јавно говори након састанка са Бајденом. 


Пратите нас и путем Вибера