Језиво

Унука (19) оптужена за убиство баке која је пронађена са 54 убода на тијелу

  • Извор: Телеграф
  • 25.07.2024. 20:14

Дјевојка Ивет Стајкова (19) оптужена је за брутално убиство глумице и њене баке Виолете Доневе, која је у октобру 2022. године пронађена мртва са 54 убода на тијелу у њеном стану у Бугарској.

Апелациони суд одлучио је на сједници 11. јуна да се тинејџерка врати у стан баке и дједа по мајци и да тамо сачека почетак суђења за убиство за које је осумњичена.

"Ивет се налази већ мјесец дана у стану код баке и дједа. Одобрен јој је кућни притвор. Осјећа се добро, позитивна је, жели да чита књиге и интегрише се у друштво чим прије. Баба и дјед су се обавезали да неће остати без надзора ни минут", рекао је адвокат Петар Чалемов.

Тинејџерка не живи са мајком јер је она поново основала породицу и сада има бебу са новим мужем, док је Иветин отац ван Софије. Убијена бака је заправо мајка од Иветиног оца.

Како преносе бугарски медији, Ивет је наводно баку убила под великом количином опијата. Ову информацију потврдио је и њен бивши дечко Мартин који је рекао да је скоро пет година користила амфетамине, екстази, марихуану, кокаин, антидепресиве и таблете за спавање.

Ивет је пред судијом Михаиловим обећала да неће конзумирати дрогу. Пристала је на повремене тестове које ће полицијске јединице спроводити док је у кућном притвору.

Обећала да ће бити "чиста"

До сада је тинејџерка била "чиста", али је и круг људи са којима се дружи током кућног притвора изузетно сужен. Одлучила је да се посвети само оним људима који су је контактирали док је била у затвору.

Посљедњих мјесеци затвора, Ивет је била непрепознатљива, ни трага ни гласа од оне дјевојке која се тукла у ћелији и нападала стражаре.

Прије пуштања у кућни притвор, она је имала изузетно добро владање, а посветила се и додатним активностима као то су плетење и шивење. Затворски службеници су је окарактерисали као "узорну".

"Желим само једно, да се вратим у Софију да завршим школовање", рекла је својим адвокатима.

Иначе, Ивет је прије само годину дана направила праву пометњу у софијском притвору гдје је неколико пута грубо прекршила правила. Два пута је напала затворенике, скакала је да се песничи, шутирала стражаре. На крају је имала даноноћно лично обезбјеђење.

Данас, Ивет каже да се каје због свега али највише јер је убила баку. На посљедњем рочишту је рекла да је "вољела Виолету и да не може себи да опрости оно што је урадила".

Сљедеће рочиште је заказано за 3. септембар а том приликом ће бити саслушаи свједоци који су били на мјесту несреће.

Позната глумица пронађена мртва послије недјељу дана потраге.

Трагично убиство се догодило 18. октобра 2022. године када је бака Виолета, жена угледног редитеља Људмила Стајкова, пронађена мртва недјељу дана касније након што је пријављено да је нестала. Полиција је развалила врата стана у ком је жена живјела и пронашла тијело жене са 54 убода. Унука Ивет, која је у том тренутку имала озбиљних проблема са дрогом, одмах је осумњичена за злочин.

До дана данашњег није познат мотив напада.

Према оптужници, Ивет је у тренутку убиства живела са бившим момком који се пожалио бака Виолети да је Ивет агресивна према њему и његовој мајци. Виолета је онда позвала Ивет код ње да живи, дала јој новац, али није одобравала да се тинејџерка дрогира. Управо је то био разлог честим свађама које су водиле.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.