Jezivo

Unuka (19) optužena za ubistvo bake koja je pronađena sa 54 uboda na tijelu

  • Izvor: Telegraf
  • 25.07.2024. 20:14

Djevojka Ivet Stajkova (19) optužena je za brutalno ubistvo glumice i njene bake Violete Doneve, koja je u oktobru 2022. godine pronađena mrtva sa 54 uboda na tijelu u njenom stanu u Bugarskoj.

Apelacioni sud odlučio je na sjednici 11. juna da se tinejdžerka vrati u stan bake i djeda po majci i da tamo sačeka početak suđenja za ubistvo za koje je osumnjičena.

"Ivet se nalazi već mjesec dana u stanu kod bake i djeda. Odobren joj je kućni pritvor. Osjeća se dobro, pozitivna je, želi da čita knjige i integriše se u društvo čim prije. Baba i djed su se obavezali da neće ostati bez nadzora ni minut", rekao je advokat Petar Čalemov.

Tinejdžerka ne živi sa majkom jer je ona ponovo osnovala porodicu i sada ima bebu sa novim mužem, dok je Ivetin otac van Sofije. Ubijena baka je zapravo majka od Ivetinog oca.

Kako prenose bugarski mediji, Ivet je navodno baku ubila pod velikom količinom opijata. Ovu informaciju potvrdio je i njen bivši dečko Martin koji je rekao da je skoro pet godina koristila amfetamine, ekstazi, marihuanu, kokain, antidepresive i tablete za spavanje.

Ivet je pred sudijom Mihailovim obećala da neće konzumirati drogu. Pristala je na povremene testove koje će policijske jedinice sprovoditi dok je u kućnom pritvoru.

Obećala da će biti "čista"

Do sada je tinejdžerka bila "čista", ali je i krug ljudi sa kojima se druži tokom kućnog pritvora izuzetno sužen. Odlučila je da se posveti samo onim ljudima koji su je kontaktirali dok je bila u zatvoru.

Posljednjih mjeseci zatvora, Ivet je bila neprepoznatljiva, ni traga ni glasa od one djevojke koja se tukla u ćeliji i napadala stražare.

Prije puštanja u kućni pritvor, ona je imala izuzetno dobro vladanje, a posvetila se i dodatnim aktivnostima kao to su pletenje i šivenje. Zatvorski službenici su je okarakterisali kao "uzornu".

"Želim samo jedno, da se vratim u Sofiju da završim školovanje", rekla je svojim advokatima.

Inače, Ivet je prije samo godinu dana napravila pravu pometnju u sofijskom pritvoru gdje je nekoliko puta grubo prekršila pravila. Dva puta je napala zatvorenike, skakala je da se pesniči, šutirala stražare. Na kraju je imala danonoćno lično obezbjeđenje.

Danas, Ivet kaže da se kaje zbog svega ali najviše jer je ubila baku. Na posljednjem ročištu je rekla da je "voljela Violetu i da ne može sebi da oprosti ono što je uradila".

Sljedeće ročište je zakazano za 3. septembar a tom prilikom će biti saslušai svjedoci koji su bili na mjestu nesreće.

Poznata glumica pronađena mrtva poslije nedjelju dana potrage.

Tragično ubistvo se dogodilo 18. oktobra 2022. godine kada je baka Violeta, žena uglednog reditelja Ljudmila Stajkova, pronađena mrtva nedjelju dana kasnije nakon što je prijavljeno da je nestala. Policija je razvalila vrata stana u kom je žena živjela i pronašla tijelo žene sa 54 uboda. Unuka Ivet, koja je u tom trenutku imala ozbiljnih problema sa drogom, odmah je osumnjičena za zločin.

Do dana današnjeg nije poznat motiv napada.

Prema optužnici, Ivet je u trenutku ubistva živela sa bivšim momkom koji se požalio baka Violeti da je Ivet agresivna prema njemu i njegovoj majci. Violeta je onda pozvala Ivet kod nje da živi, dala joj novac, ali nije odobravala da se tinejdžerka drogira. Upravo je to bio razlog čestim svađama koje su vodile.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film (R)

    ' ''Film (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.