Откривено ко је Србин ухапшен за убиство дизајнера Ролс ројса

  • Извор: Курир
  • 25.07.2024. 09:39

Држављанин Србије који је прије неколико дана ухапшен у Француској због сумње да је у Њемачкој убио Јана Камерона, бившег дизајнера у "Ролс ројсу", идентификован је као Никола Здравковић (22) из околине Великог Градишта.

Незванично то сазнаје Курир, који је раније пренио да је осумњичени Србин 12. јула у вечерњим сатима покуцао на врата легендарног дизајнера "Ролс ројса".

Осумњичени је ножем неколико пута избо Камерона који је од задобијених повреда преминуо, а његова супруга успјела је неповријеђена да побјегне код комшија и позове помоћ. Осумњичени Здравковић је након злочина побјегао пјешице, а потом је возом прешао у Француску, гд‌је је 18. јула ухапшен у једном стану у Паризу.

Мјештани села надомак Великог Градишта, одакле је родом осумњичени, кажу за Курир да су чули да је њихов комшија починио злочин у иностранству.

“Није га било у селу неких мјесец дана. Причало се да је тада опљачкао неку кућу у Пожаревцу и да је људима украо злато, продао и побјегао у Њемачку. Прије неки дан смо вид‌јели његову слику у новинама, нисмо се изненадили право да вам кажемо, јер је било само питање времена када ће доћи до тога”, кажу комшије и додају:

“Гријех је и украсти нешто, али убити некога, одузети му живот, то је већ озбиљна ствар. Ко си ти да некоме судиш? Срам га било, отиснуо се из Ђуракова у бијели свијет, па нас брука и убија људе”.

Како даље наводи, осумњичени за убиство дизајнера, одмалена је био проблематичан.

“Никола је одмалена био проблем села, чак је и у основној школи био лош ђак и проблематичан. У средњу школу је пошао у Костолац, једва је завршио. Тукао се и крао, био је клептоман и тако мали”, кажу комшије.

Житељи Ђуракова кажу и да се причало да је прије неколико година опљачкао кућу комшија који живе у иностранству, а коју је иначе, његова мајка чистила.

“Тад је била велика афера у селу и мислим да га ти људи на крају нису ни пријавили. Свашта је радио, а никад није ни дан био у затвору”, закључују саговорници портала.

Према њиховим ријечима, колико им је познато, Здравковић никад ништа није радио.

“Никола је нерадник. То је све нерадничка класа”, каже саговорник и додаје да је прије два дана Николину бабу, која је ишла да купи хљеб и то погнуте главе.

“Зна да сви знамо шта је њен унук урадио. Посрамила се, ужас”.

Подсјетимо, држављанин Србије је пјешице побјегао са мјеста злочина, да би се касније укрцао на воз на жељезничкој станици у Минхену, гд‌је је потом прошао Аустрију, Швајцарску и домогао се Француске, гд‌је је и ухапшен у стану у сјеверном дијелу Париза.

Истражиоци су код њега пронашли 200 евра, а приликом хапшења се није опирао. Иначе, истрагом је утврђено да Србин није украо ништа од дизајнера "Ролс ројса", а сумња се да се њих двојица нису раније познавали и да нису имали неке нерашчишћене проблеме. Нож којим је дизајнер убијен нађен је недалеко од мјеста злочина у шуми.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: