Jezivi detalji

Ispovijest dječaka (17) koji je izmasakrirao roditelje - ''Nisam želio da pate''

  • Izvor: Kurir
  • 03.09.2024. 20:50

Kada otac Fabio utrčao u sobu i ugledao tijela supruge Danijele na podu i svog sina Lorenca na krevetu, koja su bila oblivena krvlju, okrenuo se svom sinu Rikardu i počeo da viče da pozove pomoć.

- Vidio sam ga kako se savija preko tijela moje majke i zabio sam mu nož u leđa. A onda sam nastavio da ih ubadam, naročito u predjelu vrata jer nisam želio da pate - glasilo je jezivo priznanje, Rikarda, 17-godišnjeg počinioca masakra u Milanu, koji je užasnuo zemlju. Mladić je usred noći ubio majku, oca i brata.

Nakon užasa, istražitelji pokušavaju da kopaju po njegovom "naizgled normalnom" životu, ispitujući prijateljstva i moguće znakove devijantnosti koji nisu otkriveni. Polazeći od zbunjujućih izjava 17-godišnjaka u njegovoj ispovijesti, u ponedjeljak popodne, pred tužiocima za maloljetnike.

Komšije čule vrisak - Otac ubio tri sina pa sebe

Komšije čule vrisak - Otac ubio tri sina pa sebe

Među stvarima koje je rekao – čak i ako sam Rikardo to ne povezuje sa trostrukim ubistvom – takođe se pominje njegova „želja da ode da se bori u Ukrajini“.

U nedjelju uveče u 1:55 Rikardo zove 112. On kaže zdravstvenom radniku doslovno: „Moj otac je izbo moju majku i mog brata“. Operaterka pita kako su: "Jesu li živi?" „Ne, čak ni moj otac“, odgovara dječak. "Mrtvi su, mrtvi su." U tom trenutku operater pita da li se "ubio". "Ne, ja sam ga ubio."

Telefonski razgovor traje nekoliko minuta (postoje tri stranice transkripcije), operaterka drži dječaka na telefonu dok ne stignu prve patrole. Karabinjeri ga pronalaze na ulici, kako sjedi na ogradi, sa nožem u ruci.

U svojoj ispovijesti kaže da je u stvarnosti njegov plan – o kome je dugo razmišljao – bio drugi: „Htio sam da kažem da je moja majka ubila mog oca i brata Lorenca. Tada bih to rekao udario sam je nožem".

Karabinjeri ulaze u kuću, penju se na prvi sprat (sve je snimljeno dežurnim kamerama) i pronalaze tijela: očevo skoro na pragu spavaće sobe, mali Lorenco na krevetu, a tijelo majke na podu.

Kako je ranije objavljeno, Lorenco, koji je 17. avgusta napunio 12 godina, spavao je u krevetu, a pogođen višestrukim ubodima, dječak se probudio i vrisnuo. Njegova majka Danijela, 48, čula je buku iz susjedne sobe, prešla je mali hodnik i čim je ušla u sobu, dobila je ubod nožem i srušila se. Konačno, njegov otac Fabio, koji je u subotu uveče proslavio svoj 51. rođendan čuo je krike i pojurio da shvati šta se dešava, vidio svog najmlađeg sina u lokvi krvi i pokušao da mu pomogne.

U zemlju ukopali drogu vrijednu više od 200 miliona dolara

U zemlju ukopali drogu vrijednu više od 200 miliona dolara

Rikardo je imao nož u ruci i ubio ga je.

- Nema razloga. Osjećao sam se kao strano tijelo u porodici, sa prijateljima. Bio sam potlačen, osjećao sam se sam među drugima - naveo je.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: