Језиви детаљи

Исповијест дјечака (17) који је измасакрирао родитеље - ''Нисам желио да пате''

  • Извор: Курир
  • 03.09.2024. 20:50

Када отац Фабио утрчао у собу и угледао тијела супруге Данијеле на поду и свог сина Лоренца на кревету, која су била обливена крвљу, окренуо се свом сину Рикарду и почео да виче да позове помоћ.

- Видио сам га како се савија преко тијела моје мајке и забио сам му нож у леђа. А онда сам наставио да их убадам, нарочито у предјелу врата јер нисам желио да пате - гласило је језиво признање, Рикарда, 17-годишњег починиоца масакра у Милану, који је ужаснуо земљу. Младић је усред ноћи убио мајку, оца и брата.

Након ужаса, истражитељи покушавају да копају по његовом "наизглед нормалном" животу, испитујући пријатељства и могуће знакове девијантности који нису откривени. Полазећи од збуњујућих изјава 17-годишњака у његовој исповијести, у понедјељак поподне, пред тужиоцима за малољетнике.

Комшије чуле врисак - Отац убио три сина па себе

Комшије чуле врисак - Отац убио три сина па себе

Међу стварима које је рекао – чак и ако сам Рикардо то не повезује са троструким убиством – такође се помиње његова „жеља да оде да се бори у Украјини“.

У недјељу увече у 1:55 Рикардо зове 112. Он каже здравственом раднику дословно: „Мој отац је избо моју мајку и мог брата“. Оператерка пита како су: "Јесу ли живи?" „Не, чак ни мој отац“, одговара дјечак. "Мртви су, мртви су." У том тренутку оператер пита да ли се "убио". "Не, ја сам га убио."

Телефонски разговор траје неколико минута (постоје три странице транскрипције), оператерка држи дјечака на телефону док не стигну прве патроле. Карабињери га проналазе на улици, како сједи на огради, са ножем у руци.

У својој исповијести каже да је у стварности његов план – о коме је дуго размишљао – био други: „Хтио сам да кажем да је моја мајка убила мог оца и брата Лоренца. Тада бих то рекао ударио сам је ножем".

Карабињери улазе у кућу, пењу се на први спрат (све је снимљено дежурним камерама) и проналазе тијела: очево скоро на прагу спаваће собе, мали Лоренцо на кревету, а тијело мајке на поду.

Како је раније објављено, Лоренцо, који је 17. августа напунио 12 година, спавао је у кревету, а погођен вишеструким убодима, дјечак се пробудио и вриснуо. Његова мајка Данијела, 48, чула је буку из сусједне собе, прешла је мали ходник и чим је ушла у собу, добила је убод ножем и срушила се. Коначно, његов отац Фабио, који је у суботу увече прославио свој 51. рођендан чуо је крике и појурио да схвати шта се дешава, видио свог најмлађег сина у локви крви и покушао да му помогне.

У земљу укопали дрогу вриједну више од 200 милиона долара

У земљу укопали дрогу вриједну више од 200 милиона долара

Рикардо је имао нож у руци и убио га је.

- Нема разлога. Осјећао сам се као страно тијело у породици, са пријатељима. Био сам потлачен, осјећао сам се сам међу другима - навео је.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм