Ilegalno boravio u Njemačkoj

Držljanin BiH pokušao da prevari Nijemce "izmišljenim dokumentom"

  • Izvor: Nezavisne
  • 03.09.2024. 22:52

Pripadnici njemačke policije u Gelzenkirhenu danas su tokom redovne kontrole na Glavnoj željezničkoj stanici ostali u šoku kada su pokušali da legitimišu državljanina BiH (44).

Naime, jutros tokom redovne patrole oni su zaustavili 44-godišnjaka, očigledno beskućnika, koji je policajcima pokušao da podvali lažnu međunarodnu vozačku dozvolu koja je bila toliko loše falsifikovana da su Nijemci mislili da se radi o "izmišljenom dokumentu".

Kada su pokušali da saznaju njegov identitet, beskućnik je odbijao saradnju sa policijom, nakon čega su ga sproveli u stanicu.

Tek u policijskoj stanici, kada je vidio da ne postoji drugi izlaz, policiji je pokazao sliku svog bh.pasoša koju je imao u telefonu. Nakon provjere i pozitivne identifikacije, policija je zaključila da ovaj bh. državljanin u Njemačkoj boravi ilegalno.

Nakon što su mu uzeli otiske prstiju, predali su ga u nadležnost imigracionih vlasti. Protiv njega će biti podnesena prijava za falsifikovanje dokumenta i ilegalan boravak u Njemačkoj.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: