Užas!

Tinejdžer (17) priznao da je nožem ubio roditelje i mlađeg brata

  • 03.09.2024. 16:55

Sedamnaestogodišnji srednjoškolac priznao je kako je ubio roditelje i 12-godišnjeg brata u predgrađu Milana, saopštili su italijanski tužioci. 17-godišnjak, čije ime nije objavljeno zbog njegove dobi. Istražiocima nije rekao koji je bio njegov motiv za zločin.

Ubistva su se dogodila oko 2 sata u noći sa subote na nedjelju nakon porodičnog okupljanja za očev 51. rođendan. 17-godišnjak je iz kuhinje uzeo nož i prvo ušao u sobu koju je dijelio s mlađim bratom te ga izbo. Kad je njegova 49-godišnja majka došla provjeriti šta se događa, izbo je i nju. Potom je izbo i oca koji je pokušavao pomoći svom mlađem sinu.

Žrtve su imale višestruke ubodne rane po vratu, kazala je Sabrina Ditaranto, tužiteljka koja se bavi maloljetnim prestupnicima. Osumnjičeni 17-godišnjak je sam pozvao policiju, ali je isprva tvrdio kako je ubio samo oca u samoodbrani nakon što je ovaj ubio njegovu majku i brata, prenosi "Associatde Press". 

Ulazak u Еlitu trajaće dva dana, evo i zašto

Ulazak u Еlitu trajaće dva dana, evo i zašto

Prema toj verziji priče, on se probudio tokom noći kad je začuo vrištanje te se ustao i zatekao oca s nožem u ruci pored tijela svog mlađeg brata i majke. Tvrdio je kako je tada uzeo nož iz očevih ruku i ubio ga.

Istražoci su pronašli nedosljednosti u verziji događaja, primijetivši da na tijelu nije imao tragove tuče s ocem, piše ANSA. 17-godišnjak je na kraju priznao da je počinio sva tri ubistva.

“S pravosudne tačke gledišta, nemamo motiv. On ne daje logično i koherentno objašnjenje za ono što se dogodilo”, kazala je Ditaranto na konferenciji za novinare. Napomenula je kako je osumnjičeni spominjao osjećaj malaksalosti i bezvoljnosti, ali i da je naveo kako taj osjećaj nije bio povezan s bilo kakvim porodičnim problemima.

Ubistvo je izazvalo raspravu o izolaciji mladih, nakon pandemije i u eri kojom dominiraju društveni mediji. Ditaranto je potvrdila kako su provjerili što je osumnjičeni radio na društvenim mrežama te kakvu je muziku slušao, ali da uz pomoć toga nisu uspjeli doći do jasne slike njegovog psihičkog stanja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: