Majdanpek

Pucao im u leđa, pa pobjegao u šumu: Komšije progovorile o stravničnom dvostrukom ubistvu

  • 16.07.2024. 10:08

Nikada ne bih očekivao da se desi ovako nešto u našem selu, kaže komšija ubijenog bračnog para iz Topolnice nedaleko od Majdanpeka.

Do dvostrukog ubistva je došlo kada se osumnjičeni posvađao sa komšijama zbog požara nakon čega je zapucao iz puške.

Napadač je ubio dvoje ljudi, dok je jedna osoba ranjena. Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice neutralisali su dvostrukog ubicu iz sela Topolnica, kod Majdanpeka, nakon što je on puškom krenuo na njih.

Komšija ubijenog bračnog para i ubice Slavoljub Petrović iz Topolnice izjavio je jutros za Blic TV da nije mogao, ni da sanja da će se ovako nešto desiti u njegovom selu, piše Blic.

– Nikada ne bih očekivao da se tako nešto desi. Nisam bio u selu kada se desilo ubistvo, ali nisam čuo da su do sada bili u svađi. Čuo sam samo vozila kako dolaze i helikoptere kako nadlijeću – kaže šokirani komšija.

Ovo je bračni par koje je komšija usmrtio nakon svađe

Ovo je bračni par koje je komšija usmrtio nakon svađe

I rođak ubijenog para je ispričao detalje krvoprolića.

Kako je ispričao rođak ubijenog Radeta kog je komšija upucao u selu Topolnica kod Majdanpeka, Rade i Rumena imaju kćerku. Rade je, prema njegovim riječima, tog dana otišao u štalu po drva, tu je bio i osumnjičeni i Rade mu je nešto rekao, nakon čega je osumnjičeni uzeo pušku i krenuo da puca.

Oni su, tvrdi, bliske komšije, žive 200 metara jedan od drugog, družili su se, pa nikome nije jasno kako je došlo do krvavog pira.

Prema navodima sa terena stigli su i džipovi Nacionalnog parka Đerdap, koji će pomoći u daljoj istrazi na ovom nepristupačnom terenu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:15 Serija: Red Rok (R) (12+)

    ''Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.