Tragedija

Prijetio bivšoj da će ubiti njihovu kćerku (13), na kraju presudio ženi pa skočio sa balkona

  • Izvor: Telegraf
  • 16.07.2024. 08:43

Nesrećna Areti (36) iz Amfilohije, u Grčkoj, ubijena je iz puške a za zločin je osumnjičen njen bivši muž Babiš (42) koji je nakon što je počinio gnusno nedjelo i sebe lišio života.

Mještani kraja u kom su bivši supružnicieli kažu da je osumnjičeni bio jako ljubomoran na bivšu ženu i da ju je često tukao. Posljednji put je bilo na gradskoj plaži samo nekoliko dana prije ubistva.

Onda se kroz nekoliko dana bivši muž sa puškom u rukama pojavio na vratima stana gdje je žena. Jedini koji je pokušao da zaustavi zločin bio je kum koji je živio na spratu. Kod njega u stan je došla Aretina kćerka da ga obavijesti da je njen otac upao sa puškom u rukama.

"Djevojčica je pozvala moju ženu i rekla joj da je tata došao kući i da ima pušku u rukama. Moja žena je sišla na prvi sprat, ali nije mogla da uđe u kuću. Nešto kasnije smo ušli u kuću i tada sam vidio Babiša. Pokušao sam da ga smirim koliko sam mogao", rekao je kum muškarca.

Kako je i sam rekao, Babiš je i u njega uperio pušku prijeteći da će da ga ubije.

"Kada je ugledao da njegova bivša dolazi, on ju je ustrijelio, a onda se bacio sa balkona na automobil na ulici", dodao je kum koji je odmah o slučaju obavijestio policiju.

Kako prenose grčki mediji, prije samog zločina, Areti je bila van kuće kada ju je 43-godišnji muškarac zvao i prijetio da će ubiti 13-godišnju kćerku ukoliko se ne vrati. U međuvremenu, djevojčica je obavijestila kuma koji je živio na spratu iznad, ali koji kasnije nažalost nije uspio ništa da uradi da spriječi zločin.

Obdukcija će pokazati tačan tačan uzrok ženine smrti.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: