Dačić otkrio motiv

Novi detalji jezivog zločina: Ubio komšije zbog rastinja

  • Izvor: Tanjug
  • 16.07.2024. 11:10

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je motiv, kada je u pitanju jučerašnje ubistvo u selu Topolnice kod Majdanpeka svađa oko paljenja rastinja između bračnog para i lica koje je pucalo.

Kako je rekao, upravo je to lice više puta palilo rastinje i izazivalo požare.

"Riječ je o mještanima, bračnom paru iz istog sela. U pitanju je svađa koja je nastala zbog paljenja rastinja, odnosno mogućnosti da se zapali šuma u tom dijelu gdje je bračni par imao svoje posjede. Mještani su stalno optuživali ovo lice, koje je inače i pucalo, da stalno pali rastinje i da izaziva požare. Kada je bračni par krenuo da vidi kakva je situacija, pošto je tada već požar nastao, došlo je do ovog događaja. Oni su bili na traktoru i on je najvjerotanije pucao iz lovačke puške", rekao je ministar novinarima na aerodromu Nikola Tesla prilikom ispraćaja pripadnika Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP koji će gasiti šumski požar u Sjevernoj Makedoniji.

Ovo je bračni par koje je komšija usmrtio nakon svađe

Ovo je bračni par koje je komšija usmrtio nakon svađe

Dačić je dodao da trenutno nema podatke da li je lice imalo dozvolu za držanje puške ili ne i dodao da se pretpostavljalo, imajući u vidu da je riječ o licu koje ima toliki broj godina, da je to moguće riješiti lokalnim snagama policije, prenosi b92 pisanje Tanjuga.

"Da podsjetim, bračni par je ostao da leži na traktoru poslije pucanja. Bila su još dva lica iza tog bračnog para, jedno lice je takođe ranjeno, a četvrto lice je pobjeglo i obavijestilo o događaju. Pošto je mjesto događaja daleko od sela prošlo je dosta vremena i bilo je potrebno da se angažuju specijalne snage. Specijalna teroristička jedinica je reagovala jer, i dalje je bilo pucanja, nije se znalo kako će se to sve završiti", naveo je ministar.

Kako je istakao, lice koje je pucalo bilo je u svojoj kući i nije željelo da se preda poslije više sati razgovora i pregovora, međutim, on je sa puškom u ruci dočekao policiju i suprostavio se i policija je u skladu sa zakonom morala da reaguje. Dačić se osvrnuo i na akciju dobrovoljne predaje oružja i rekao da se ta akcija sprovodi već posljednih 20 godina, ali da je tek prošle godine dala veće rezultate i da je vraćeno više desetina hiljada komada oružja.

"Naravno, to nije dovoljno, sa aspekta krivičnih djela i u u krajnjem slučaju je veoma bitno da se što manje oružja nalazi u tom realnom životu. Ali, kao što znate, postoje dozvole koje su već izdate i jedan broj ljudi i dalje ima dozvole za držanje i za nošenje oružja. Taj zakon će biti uskoro ponovo razmatran i vidjećemo koja su najbolja rješenja", rekao je Dačić.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) sinoć su neutralisali dvostrukog ubicu iz sela Topolnica, kod Majdanpeka, izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dvije osobe ubijene su juče, a jedna je povrijeđena u pucnjavi u selu Topolnica u okolini Majdanpeka. Povrijeđeni N.M. (59) sa prostrelnim ranama zbrinut u Zdravstvenoj stanici u Donjem Milanovcu i nalazi se van životne opasnosti. Ubijeni su zatečeni na licu mjesta bez znakova života.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.