Није украјинска провокација

Скот Ритер: Напад на Курску област је НАТО операција против Русије!

  • 28.08.2024. 20:46

Сјеверноатлантска алијанса не само да стоји иза напада на Курску област већ у тој акцији користи сопствене снаге, изјавио је бивши амерички обавјештајац Скот Ритер.

"Ово се догодило у Курској области: НАТО је напао Русију!", рекао је Ритер у интервјуу за Јутјуб канал Денија Хајфонга и своју тврдњу поткрепио информацијама које је добио од шефа руског Одбора за борачка питања који је на терену.

Ритеру је речено да су снаге које су напале Курск биле опремљене по највишим НАТО стандардима, чак боље од већине јединица Алијансе, као и то да се на основу заплијењене опреме и свједочења заробљеника отвара шира слика.

Пољска више нема оружја за Украјину: ''Дали смо све што смо могли''

Пољска више нема оружја за Украјину: ''Дали смо све што смо могли''

"Ове снаге све време комуницирају преко старлинк сателита, у реалном времену добијају податке о томе гдје се налазе руски положаји, док вјештачку интелигенцију користе и за маневрисање, и за распоређивање брзих дронова нове генерације. Ово је НАТО војска, која говори пољски, француски, енглески... И она је напала Русију, заправо по налогу ове алијансе. То није била иницијатива украјинске владе", истакао је Ритер.

Током интервјуа некадашњи амерички обавјештајац је рекао и да се на ситуацију у Курску не може гледати у смислу да је Русија прво напала Украјину, па да Украјинци сада могу да нападају Русију јер је РФ у фебруару 2022. одговорила на украјинске ратне злочине који датирају од пуча на Мајдану 2014, иза којег је стајала ЦИА.

Најјача руска одмазда до сада: Ево шта су све користили за ударе по Украјини!

Најјача руска одмазда до сада: Ево шта су све користили за ударе по Украјини!

Подсјетио је да је Специјална војна операција кренула са циљем да заштити права руског становништва које је било изложено културном геноциду и масакрима.

"Украјина не може да почини злочин и онда каже: 'Пошто нас сматрате одговорним за овај злочин, онда ћемо напасти Русију.' Али чињеница је да Украјина није напала Русију. Снаге које су се тамо кретале су снаге које је изградио НАТО", закључио је Ритер, а преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм