Nije ukrajinska provokacija

Skot Riter: Napad na Kursku oblast je NATO operacija protiv Rusije!

  • 28.08.2024. 20:46

Sjevernoatlantska alijansa ne samo da stoji iza napada na Kursku oblast već u toj akciji koristi sopstvene snage, izjavio je bivši američki obavještajac Skot Riter.

"Ovo se dogodilo u Kurskoj oblasti: NATO je napao Rusiju!", rekao je Riter u intervjuu za Jutjub kanal Denija Hajfonga i svoju tvrdnju potkrepio informacijama koje je dobio od šefa ruskog Odbora za boračka pitanja koji je na terenu.

Riteru je rečeno da su snage koje su napale Kursk bile opremljene po najvišim NATO standardima, čak bolje od većine jedinica Alijanse, kao i to da se na osnovu zaplijenjene opreme i svjedočenja zarobljenika otvara šira slika.

Poljska više nema oružja za Ukrajinu: ''Dali smo sve što smo mogli''

Poljska više nema oružja za Ukrajinu: ''Dali smo sve što smo mogli''

"Ove snage sve vreme komuniciraju preko starlink satelita, u realnom vremenu dobijaju podatke o tome gdje se nalaze ruski položaji, dok vještačku inteligenciju koriste i za manevrisanje, i za raspoređivanje brzih dronova nove generacije. Ovo je NATO vojska, koja govori poljski, francuski, engleski... I ona je napala Rusiju, zapravo po nalogu ove alijanse. To nije bila inicijativa ukrajinske vlade", istakao je Riter.

Tokom intervjua nekadašnji američki obavještajac je rekao i da se na situaciju u Kursku ne može gledati u smislu da je Rusija prvo napala Ukrajinu, pa da Ukrajinci sada mogu da napadaju Rusiju jer je RF u februaru 2022. odgovorila na ukrajinske ratne zločine koji datiraju od puča na Majdanu 2014, iza kojeg je stajala CIA.

Najjača ruska odmazda do sada: Еvo šta su sve koristili za udare po Ukrajini!

Najjača ruska odmazda do sada: Еvo šta su sve koristili za udare po Ukrajini!

Podsjetio je da je Specijalna vojna operacija krenula sa ciljem da zaštiti prava ruskog stanovništva koje je bilo izloženo kulturnom genocidu i masakrima.

"Ukrajina ne može da počini zločin i onda kaže: 'Pošto nas smatrate odgovornim za ovaj zločin, onda ćemo napasti Rusiju.' Ali činjenica je da Ukrajina nije napala Rusiju. Snage koje su se tamo kretale su snage koje je izgradio NATO", zaključio je Riter, a prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera