Амерички аналитичар и бивши инспектор УН

Ритер: Напад у Севастопољу - директан удар Америке на Русију

  • Извор: СРНА
  • 24.06.2024. 12:06

Напад који је украјинска војска извршила на руски Севастопољ представља чин тероризма и директан удар САД на Русију, изјавио је амерички аналитичар и бивши инспектор УН за оружје Скот Ритер.

- Украјинци су одлучили да употријебе "атакмс" пројектиле са касетном муницијом против цивилног града. То је чин тероризма - рекао је Ритер.

Он је подсјетио да украјинска војска бомбардује руске градове, села и цивилне локације од 2014. године, са циљем да проузрокује смрт и уништење међу руским цивилима.

Ово су терористи из Дагестана

Ово су терористи из Дагестана

- С обзиром на чињеницу да Украјинци не могу размјестити пројектиле "атакмс" без велике обавјештајне помоћи САД, то је чин тероризма Америке против Русије - нагласио је Ритер, коментаришући јучерашњи напад на Севастопољ, у којем су украјинске снаге користиле тактичке ракете "атакмс" опремљене касетном муницијом.

Руски медији објавили су раније да су четири пројектила оборена, а да је пети експлодирао изнад града, те да су у нападу погинуле четири особе, укључујући двоје дјеце, док је више од 150 рањено.

"Напад на цивиле у Севастопољу неће остати без одговора"

Када се ради о јучерашњим терористичким нападима на руски Дагестан, у којем је убијено 19 људи, Ритер је навео да су ти напади "намјерно осмишљени како би омели цивилни живот у Руској Федерацији".

Он је напоменуо да је америчка Централна обавјештајна агенција /ЦИА/ кроз историју покушавала да подијели муслиманске и немуслиманске сегменте руског друштва, али да није успјела у томе, пренио је "Спутњик".

Порастао број погинулих у нападу на Севастопољ, сутра дан жалости на Криму

Порастао број погинулих у нападу на Севастопољ, сутра дан жалости на Криму

- Ти напори су пропали, као што ће пропасти и ови у Дагестану. Међутим, то не ослобађа кривице стране умијешане у оно што је директан напад на Руску Федерацију - додао је Ритер.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.