Низ ракетних напада

Најјача руска одмазда до сада: Ево шта су све користили за ударе по Украјини!

  • 26.08.2024. 12:31

Руси су ноћас и јутрос, у знак одмазде за украјински упад у Курску област, извели низ ракетних и авионских напада на западну и централну Украјину, које неки војни аналитичари називају најјачим до сада.

Руске Ваздушно-космичке снаге и Ратна морнарица, односно Црноморска флота, око 1.00 час изјутра по московском времену извели су масовни ракетни удар на циљеве широм Украјине.

Једанаест руских стратешких бомбардера "Ту-95МС" полетјело је из базе "Енгелс два" у Саратовској области и базе "Олења" у Мурманској области. Из базе "Маздок" на Кавказу полетјели су "Ту-22М3",а из Подмосковља десет борбених авиона "миг 31К", који су носачи хиперзвучних ракета "кинжал".

Оштра порука из Кремља: Тема преговора са Украјином више није актуелна!

Оштра порука из Кремља: Тема преговора са Украјином више није актуелна!

Према неким информацијама, у нападу су учествовали и ловци пете генерације "Су-57", преноси телевизија "Фронт".

Стратешки бомбардери зазузели су позицију за лансирање из зоне Каспијског језера одакле су према Украјини полетјеле крстареће ракете "Х-101" и "Х-55", док су из Подмосковља и зоне Црног мора лансиране крстареће ракете "Х-22" и "Х-32".

Руска војска је послала на Украјину и више од 100 дронова камиказа модификовани "герањ два".

Оштећена енергетска инфраструктура, крећу искључења струје у цијелој Украјини

Оштећена енергетска инфраструктура, крећу искључења струје у цијелој Украјини

Из зоне Црног мора са три подморнице и неколико корвета лансирано је више од 20 крстарећих ракета типа "калибар" на циљеве у Украјини.

Међу метама напада били су аеродроми, центри везе, индустријска постројења везана за војску, енергетски сектор, жељезница, складишта горива и рафинерије.

Кренула велика одмазда: Жесток напад руских снага на Украјину!

Кренула велика одмазда: Жесток напад руских снага на Украјину!

Гађани су објекти у Лавову, Ивано-Франковску, Луцку, Тернопољу, Хмељницком, Виници, Житомиру, Кијеву, Кировграду, Одеси, Кривом Рогу, Запорожју, Дњепропетровску, Кременчугу, Миргороду, Чернигову, Полтави, Харкову и Николајеву.

Од момента када су кренули напади на Украјину, НАТО је уз границу Пољске и Украјине подигао своју осматрачку платформу "џејк 17", летећи авио-танкер "боинг КЦ35Р стратотанкер" и непознати број ловаца "Ф-16" који су летјели над истоком Пољске, али са искљученим транспондерима.

Украјински енергетски сектор, како се наводи, ради и даље, али у екстремном режиму. Тренутно око половине Украјине нема струје. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)