Језив случај

Шестомјесечног дјечака јели пацови док су родитељи спавали поред: ''Беба је трајно унакажена''

  • Извор: Телеграф
  • 16.09.2024. 22:36

Порота у Индијани осудила је оца чији је шестомјесечни син претрпио 50 угриза пацова након што је њихов дом био преплављен овим штеточинама, наводе судски списи.

Како преносе медији, поротници су у сриједу прогласили Дејвида Шонабаума кривим за три тачке оптужнице за занемаривање дјетета, које се односе на њега, дјечака и још двоје дјеце која су живјела у кући.

Тужилац округа Вандербург, Дајана Мерс изјавила је да је случај био толико ужасан да ће оставити трајан утисак на полицајце и тужиоце.

"Жртва је у овом случају била шестомјесечни беба, која је претрпјела ужасне угризе пацова по цијелом тијелу док је лежала у колјевци у својој кући", рекла је Мерс.

Расте број жртава поплава у Европи

Расте број жртава поплава у Европи

"Када су хитна помоћ и полиција стигли, беба је лежала у свом кревецу у локви крви, а угризи на његовом тијелу - укључујући лице, уста и екстремитете - били су толико грозни да су на једној руци кости биле изложене. Беба је трајно унакажена", додала је она.

Тужилаштво је током завршне ријечи навело да је државна служба за заштиту дјеце двије године покушавала да наговори Шонабаума да очисти кућу, преносе медији. Стручњак за контролу штеточина такође му је дао неколико вишекратних замки за пацове, али није било доказа да их је икада користио, навели су тужиоци.

Шонабаумови адвокати тврдили су да би служба за заштиту дјеце одузела дијете да су услови били толико лоши. Такође су рекли да он није имао довољно средстава да поправи кућу.

Изрицање казне заказано је за 2. октобар. Дјечакова мајка, Енђел Шонабаум, и тетка Делајна Турман, такође су оптужене за занемаривање дјетета. Суђење Енђел Шонабаум заказано је касније овог мјесеца, док је Турманова признала кривицу и добила условну казну од двије године, показују судски списи.

Дошао у Трн из Њемачке и претукао супругу

Дошао у Трн из Њемачке и претукао супругу

Полиција Евансвила је 13. септембра 2023. године одговорила на позив о беби којој је хитно потребна медицинска помоћ у кући на јужној Линвуд авенији. Позивалац, касније идентификован као Дејвид Шонабаум, рекао је диспечеру да се пробудио и видио свог сина "прекривеног крвљу" и да изгледа као да су дјечакови прсти "одгрижени".

По доласку на лице мјеста, хитна помоћ је пружили прву помоћ, стабилизовала бебу и превезла је у локалну болницу. Убрзо након доласка дијете је хеликоптером пребачено у другу болницу у Индијанаполису на специјализовано лијечење.

У болничким записима који су достављени полицији, љекари су описали да је дијете претрпјело "готово фаталан догађај" и да је захтијевало трансфузију крви након што је умало пало у шок.

Градоначелник који вријеђа грађане

Градоначелник који вријеђа грађане

Љекари су рекли да је беба претрпјела више од 50 угриза по челу, образу и носу. Дјечаку је недостајало ткиво са четири прста на десној руци, а кости на свих пет врхова прстију биле су изложене. Најтеже су биле повреде кажипрста и малог прста, за које је полиција рекла да је на њима "недостајало до пола прста". Дијете је такође претрпјело додатне угризе по рукама, ногама, стопалима и прстима. Њена унутрашња тјелесна температура била је око 34 степена, а притисак 50/30 када је стигла у болницу.

"Према ономе што су доктори и медицинске сестре рекли детективима, била је веома близу смрти", рекла је наредница полиције Евансвила, Ана Греј, када су је питали колико је озбиљно стање дјетета.

"Дијете је изгубило толико крви да су морали да му дају трансфузију. Неколико прстију је морало бити ампутирано. Једини разлог због којег смо уопште сазнали за ово је зато што се отац пробудио и видио да је беба прекривена крвљу", додала је она.

Објављен снимак хапшења атентатора на Доналда Трамп

Објављен снимак хапшења атентатора на Доналда Трамп

У кући, полиција је рекла да се бебин креветац налазио око метар од кревета у којем су спавали родитељи, у соби која је била затрпана смећем, полупоједеном храном и пацовским изметом. Детектив је рекао да је у кревецу видио "велику количину крви", заједно са "јастуком за дојење" и ћебетом, који су били "прекривени крвљу".

Канта за пелене такође је имала "крв размазану свуда по њој и оно што је изгледало као отисци пацовских шапа у крви", пише у изјави свједока.

На питање како су могли да дозволе да такви ужаси задеси дијете, одрасли су рекли да "нису чули да дијете плаче", рекла је Греј.

"Ово је био случај у којем су пацови живјели у кући", рекла је Греј.

"Кућа је била преплављена пацовима. Рекли су да су покушавали да их се ријеше, али мислим да су их хватали можда једног дневно. А тамо има много пацова", закључила је она.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: