Jeziv slučaj

Šestomjesečnog dječaka jeli pacovi dok su roditelji spavali pored: ''Beba je trajno unakažena''

  • Izvor: Telegraf
  • 16.09.2024. 22:36

Porota u Indijani osudila je oca čiji je šestomjesečni sin pretrpio 50 ugriza pacova nakon što je njihov dom bio preplavljen ovim štetočinama, navode sudski spisi.

Kako prenose mediji, porotnici su u srijedu proglasili Dejvida Šonabauma krivim za tri tačke optužnice za zanemarivanje djeteta, koje se odnose na njega, dječaka i još dvoje djece koja su živjela u kući.

Tužilac okruga Vanderburg, Dajana Mers izjavila je da je slučaj bio toliko užasan da će ostaviti trajan utisak na policajce i tužioce.

"Žrtva je u ovom slučaju bila šestomjesečni beba, koja je pretrpjela užasne ugrize pacova po cijelom tijelu dok je ležala u koljevci u svojoj kući", rekla je Mers.

Raste broj žrtava poplava u Еvropi

Raste broj žrtava poplava u Еvropi

"Kada su hitna pomoć i policija stigli, beba je ležala u svom krevecu u lokvi krvi, a ugrizi na njegovom tijelu - uključujući lice, usta i ekstremitete - bili su toliko grozni da su na jednoj ruci kosti bile izložene. Beba je trajno unakažena", dodala je ona.

Tužilaštvo je tokom završne riječi navelo da je državna služba za zaštitu djece dvije godine pokušavala da nagovori Šonabauma da očisti kuću, prenose mediji. Stručnjak za kontrolu štetočina takođe mu je dao nekoliko višekratnih zamki za pacove, ali nije bilo dokaza da ih je ikada koristio, naveli su tužioci.

Šonabaumovi advokati tvrdili su da bi služba za zaštitu djece oduzela dijete da su uslovi bili toliko loši. Takođe su rekli da on nije imao dovoljno sredstava da popravi kuću.

Izricanje kazne zakazano je za 2. oktobar. Dječakova majka, Еnđel Šonabaum, i tetka Delajna Turman, takođe su optužene za zanemarivanje djeteta. Suđenje Еnđel Šonabaum zakazano je kasnije ovog mjeseca, dok je Turmanova priznala krivicu i dobila uslovnu kaznu od dvije godine, pokazuju sudski spisi.

Došao u Trn iz Njemačke i pretukao suprugu

Došao u Trn iz Njemačke i pretukao suprugu

Policija Еvansvila je 13. septembra 2023. godine odgovorila na poziv o bebi kojoj je hitno potrebna medicinska pomoć u kući na južnoj Linvud aveniji. Pozivalac, kasnije identifikovan kao Dejvid Šonabaum, rekao je dispečeru da se probudio i vidio svog sina "prekrivenog krvlju" i da izgleda kao da su dječakovi prsti "odgriženi".

Po dolasku na lice mjesta, hitna pomoć je pružili prvu pomoć, stabilizovala bebu i prevezla je u lokalnu bolnicu. Ubrzo nakon dolaska dijete je helikopterom prebačeno u drugu bolnicu u Indijanapolisu na specijalizovano liječenje.

U bolničkim zapisima koji su dostavljeni policiji, ljekari su opisali da je dijete pretrpjelo "gotovo fatalan događaj" i da je zahtijevalo transfuziju krvi nakon što je umalo palo u šok.

Gradonačelnik koji vrijeđa građane

Gradonačelnik koji vrijeđa građane

Ljekari su rekli da je beba pretrpjela više od 50 ugriza po čelu, obrazu i nosu. Dječaku je nedostajalo tkivo sa četiri prsta na desnoj ruci, a kosti na svih pet vrhova prstiju bile su izložene. Najteže su bile povrede kažiprsta i malog prsta, za koje je policija rekla da je na njima "nedostajalo do pola prsta". Dijete je takođe pretrpjelo dodatne ugrize po rukama, nogama, stopalima i prstima. Njena unutrašnja tjelesna temperatura bila je oko 34 stepena, a pritisak 50/30 kada je stigla u bolnicu.

"Prema onome što su doktori i medicinske sestre rekli detektivima, bila je veoma blizu smrti", rekla je narednica policije Еvansvila, Ana Grej, kada su je pitali koliko je ozbiljno stanje djeteta.

"Dijete je izgubilo toliko krvi da su morali da mu daju transfuziju. Nekoliko prstiju je moralo biti amputirano. Jedini razlog zbog kojeg smo uopšte saznali za ovo je zato što se otac probudio i vidio da je beba prekrivena krvlju", dodala je ona.

Objavljen snimak hapšenja atentatora na Donalda Tramp

Objavljen snimak hapšenja atentatora na Donalda Tramp

U kući, policija je rekla da se bebin krevetac nalazio oko metar od kreveta u kojem su spavali roditelji, u sobi koja je bila zatrpana smećem, polupojedenom hranom i pacovskim izmetom. Detektiv je rekao da je u krevecu vidio "veliku količinu krvi", zajedno sa "jastukom za dojenje" i ćebetom, koji su bili "prekriveni krvlju".

Kanta za pelene takođe je imala "krv razmazanu svuda po njoj i ono što je izgledalo kao otisci pacovskih šapa u krvi", piše u izjavi svjedoka.

Na pitanje kako su mogli da dozvole da takvi užasi zadesi dijete, odrasli su rekli da "nisu čuli da dijete plače", rekla je Grej.

"Ovo je bio slučaj u kojem su pacovi živjeli u kući", rekla je Grej.

"Kuća je bila preplavljena pacovima. Rekli su da su pokušavali da ih se riješe, ali mislim da su ih hvatali možda jednog dnevno. A tamo ima mnogo pacova", zaključila je ona.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: