Са камере на униформи полицајца

Објављен снимак хапшења атентатора на Доналда Трамп

  • Извор: Агенције
  • 16.09.2024. 21:46

Канцеларија шерифа Вилијама Снајдера из области Мартин, објавила је снимак са камере полицајца приликом хапшења Рајана Веслија Роута, који је покушао да убије Доналда Трампа, у недјељу, док је овај играо голф у Палм Бичу на Флориди.

На прес конференцији шериф Вилијам Снајдер рекао је да је Роут ухапшен на ауто-путу број 95 и да је то хапшење "највишег приоритета", које је извршено у овој области, пренијели су медији.

"Све расположиве јединице су биле ангажоване у потјери. Њих вјероватно око 30 је било тамо. Окружили су возило осумњиченог и вјештим маневром га склонили са пута", рекао је Снајдер.

Атентатор чекао Трампа 12 сати у снајперском гнијезду: Нови детаљи покушаја убиства

Атентатор чекао Трампа 12 сати у снајперском гнијезду: Нови детаљи покушаја убиства

Шериф је рекао да осумњичени није возио рискантно и да су податке добили од шерифа области Палм Бич. Један од свједока пуцњаве је усликао возило којим је побјегао осумњичени што је помогло полицији да га лоцира и касније приведе.

Снајдер је додао да је Доналд Трамп позвао замјенике како би се лично захвалио на хапшењу нападача. Он је позвао и да дођу на његово имање Мар-а-Лаго.

Трамп о атентату: Реторика Џоа Бајдена и Камале Харис крива за покушај убиства

Трамп о атентату: Реторика Џоа Бајдена и Камале Харис крива за покушај убиства

Подсјећамо, Рајан Весли Роут је раније данас изведен пред суд на Флориди, а гдје је против њега подигнута оптужница. Уколико буде осуђен пријети му 15 година робије.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: