Нова испорука

Русија ''прешла игрицу!'' Појачава своју моћ са још убица тенкова!

  • 26.07.2024. 11:59

Стручњаци предвиђају значајан пораст у размјештању руских јуришних хеликоптера Ка-52 Алигатор на украјинском ратишту до краја године.

Као одговор на најновију европску испоруку 14 тенкова Леопард 2А4 Кијеву, Русија појачава своју игру са још "убица тенкова".

Конкретно, фокус је на повећању броја ваздушних противтенковских ракета 9К121 Вихор.

Ђинпинг: Кина спремна да са Русијом ради на развоју свјетске енергетике

Ђинпинг: Кина спремна да са Русијом ради на развоју свјетске енергетике

Нешнал Интерест се усредсредио на овај пораст руског распоређивања ракета. Они напомињу да овај потез означава стратешки помак у текућем сукобу.

"Са обје стране које се у великој мјери ослањају на напредно противтенковско оружје и беспилотне летјелице, руска проширена употреба пројектила Вихор наглашава њену стратегију развоја", примјетио је лист.

''Зли руски хакери'' објавили податке о више од 3.200 плаћеника који се боре у украјинској војсци

''Зли руски хакери'' објавили податке о више од 3.200 плаћеника који се боре у украјинској војсци

Према извјештају руског државног медија ТАСС,"Rostec", војни конгломерат, тврди да ракета Вихор нуди "феноменалну прецизност удара", у суштини гарантујући "један пројектил, један циљ уништен".

Произведена у компанији Калашњиков, ова муниција се може лансирати из јуришног хеликоптера Ка-52 Алигатор, а ускоро ће и хеликоптер Ми-28Н бити надограђен да носи Вихор-1.

Захарова: Зеленски спасава себе и то плаћа животима Украјинаца

Захарова: Зеленски спасава себе и то плаћа животима Украјинаца

"Ове ракете су ефикасне 24 сата и у неповољним временским условима. Улога Вихора у специјалној војној операцији се повећава. Користи се за уништавање скривеног и покретног оклопа, као и за гађање украјинских ватрених тачака и добро заштићених положаја", саопштио је "Rostec".



Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?