Nova isporuka

Rusija ''prešla igricu!'' Pojačava svoju moć sa još ubica tenkova!

  • 26.07.2024. 11:59

Stručnjaci predviđaju značajan porast u razmještanju ruskih jurišnih helikoptera Ka-52 Aligator na ukrajinskom ratištu do kraja godine.

Kao odgovor na najnoviju evropsku isporuku 14 tenkova Leopard 2A4 Kijevu, Rusija pojačava svoju igru sa još "ubica tenkova".

Konkretno, fokus je na povećanju broja vazdušnih protivtenkovskih raketa 9K121 Vihor.

Đinping: Kina spremna da sa Rusijom radi na razvoju svjetske energetike

Đinping: Kina spremna da sa Rusijom radi na razvoju svjetske energetike

Nešnal Interest se usredsredio na ovaj porast ruskog raspoređivanja raketa. Oni napominju da ovaj potez označava strateški pomak u tekućem sukobu.

"Sa obje strane koje se u velikoj mjeri oslanjaju na napredno protivtenkovsko oružje i bespilotne letjelice, ruska proširena upotreba projektila Vihor naglašava njenu strategiju razvoja", primjetio je list.

''Zli ruski hakeri'' objavili podatke o više od 3.200 plaćenika koji se bore u ukrajinskoj vojsci

''Zli ruski hakeri'' objavili podatke o više od 3.200 plaćenika koji se bore u ukrajinskoj vojsci

Prema izvještaju ruskog državnog medija TASS,"Rostec", vojni konglomerat, tvrdi da raketa Vihor nudi "fenomenalnu preciznost udara", u suštini garantujući "jedan projektil, jedan cilj uništen".

Proizvedena u kompaniji Kalašnjikov, ova municija se može lansirati iz jurišnog helikoptera Ka-52 Aligator, a uskoro će i helikopter Mi-28N biti nadograđen da nosi Vihor-1.

Zaharova: Zelenski spasava sebe i to plaća životima Ukrajinaca

Zaharova: Zelenski spasava sebe i to plaća životima Ukrajinaca

"Ove rakete su efikasne 24 sata i u nepovoljnim vremenskim uslovima. Uloga Vihora u specijalnoj vojnoj operaciji se povećava. Koristi se za uništavanje skrivenog i pokretnog oklopa, kao i za gađanje ukrajinskih vatrenih tačaka i dobro zaštićenih položaja", saopštio je "Rostec".



Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?