Предсједник Кине

Ђинпинг: Кина спремна да са Русијом ради на развоју свјетске енергетике

  • Извор: Sputnjik
  • 23.07.2024. 17:35

Кинеске власти спремне су да раде са Русијом на промовисању здравог развоја глобалне енергетске индустрије, изјавио је кинески предсједник Си Ђинпинг.

- Полазећи од нове историјске основе, Кина је спремна да, заједно са руском страном, промовише моћнији, еколошки и здравији развој глобалне енергетске индустрије - наводи се у поруци коју је Си Ђинпинг упутио учесницима VI Руско-кинеског енергетског пословног форума.

Како је навео, Пекинг је посвећен обострано корисној сарадњи у овом правцу и пружаће подршку одржавању одрживих ланаца снабдијевања.

Ђинпинг је подсјетио да се ове године навршава 75 година од успостављања кинеско-руских дипломатских односа.

- Захваљујући напорима обје стране, Кина и Русија промовишу свеобухватно стратешко партнерство у новој ери. Енергетска сарадња између двије земље постаје зрелија, стабилнија и трајнија - закључио је кинески лидер.

Према његовим ријечима, таква сарадња "доноси опипљиве користи народима и Кине и Русије".

На форуму учествују водеће руске и кинеске компаније, велике банке, представници власти и научне заједнице, укључујући ЦНПЦ, Синопек, Државна енергетска корпорација Кине, Гаспром, Росњефт, Росатом, Русхидро, Руски државни универзитет за нафту и гас Губкин и Кинески инжењерски институт за обновљиве изворе енергије.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.