Ужас!

Тинејџер (17) признао да је ножем убио родитеље и млађег брата

  • 03.09.2024. 16:55

Седамнаестогодишњи средњошколац признао је како је убио родитеље и 12-годишњег брата у предграђу Милана, саопштили су италијански тужиоци. 17-годишњак, чије име није објављено због његове доби. Истражиоцима није рекао који је био његов мотив за злочин.

Убиства су се догодила око 2 сата у ноћи са суботе на недјељу након породичног окупљања за очев 51. рођендан. 17-годишњак је из кухиње узео нож и прво ушао у собу коју је дијелио с млађим братом те га избо. Кад је његова 49-годишња мајка дошла провјерити шта се догађа, избо је и њу. Потом је избо и оца који је покушавао помоћи свом млађем сину.

Жртве су имале вишеструке убодне ране по врату, казала је Сабрина Дитаранто, тужитељка која се бави малољетним преступницима. Осумњичени 17-годишњак је сам позвао полицију, али је испрва тврдио како је убио само оца у самоодбрани након што је овај убио његову мајку и брата, преноси "Associatde Press". 

Улазак у Елиту трајаће два дана, ево и зашто

Улазак у Елиту трајаће два дана, ево и зашто

Према тој верзији приче, он се пробудио током ноћи кад је зачуо вриштање те се устао и затекао оца с ножем у руци поред тијела свог млађег брата и мајке. Тврдио је како је тада узео нож из очевих руку и убио га.

Истражоци су пронашли недосљедности у верзији догађаја, примијетивши да на тијелу није имао трагове туче с оцем, пише АНСА. 17-годишњак је на крају признао да је починио сва три убиства.

“С правосудне тачке гледишта, немамо мотив. Он не даје логично и кохерентно објашњење за оно што се догодило”, казала је Дитаранто на конференцији за новинаре. Напоменула је како је осумњичени спомињао осјећај малаксалости и безвољности, али и да је навео како тај осјећај није био повезан с било каквим породичним проблемима.

Убиство је изазвало расправу о изолацији младих, након пандемије и у ери којом доминирају друштвени медији. Дитаранто је потврдила како су провјерили што је осумњичени радио на друштвеним мрежама те какву је музику слушао, али да уз помоћ тога нису успјели доћи до јасне слике његовог психичког стања.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм