Одржана на Градском стадиону

У Бањалуци премијера документарног филма "Ево гола"

  • Извор: РТРС
  • 03.09.2024. 22:46

Премијера документарног филма "Ево гола" продуцента и сценаристе Љубомира Тешинића одржана је вечерас на Градском стадиону у Бањалуци.

Филм "Ево гола" је прича о првој фудбалској утакмици у Републици Српској након потписивања Дејтонског мировног споразума, коју су одиграли фудбалери бањалучког Борца и Рудар Приједора за побједника Купа Републике Српске.

Документарни филм "Ево гола" плод је рада екипе људи и свједочанство је на тежак период за народе бивше Југославије, поготово Републике Српске.

Филм подсјећа на распад бивше државе и фудбалских лига, оснивање Фудбалског савеза Републике Српске, тешке тренутке за Бањалуку и Приједор 90-тих, али прије свега филм говори колика је моћ фудбала, преноси РТРС.

Аутор Љубомир Тешинић се са својим тимом истински потрудио да створи документ једног времена када су фудбалери на мечеве долазили буквално из ровова.

На премијери филма на градском стадиону бројни учесници тих утакмица финала између Борца и Рудара. О тим временима говоре емотивно и поносно.

Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске и БиХ, Вицо Зељковић је свјестан значај тог периода за овдашњи фудбал и захвалио се свим људима који су се борили за фудбал у тешким временима.

Током продукције и снимања филма "Ево гола" сакупљени су бројни материјали и свједочанства из деведесетих година, али све није могло стати у један филм. Аутори су зато припремили и серијал од три епизоде које ће бити приказане на РТРС.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: