Постављени тобогани

Драма на аеродрому: Плануо авион, путници ходају по крилу

  • Извор: Блиц
  • 14.05.2024. 17:29

Авион компаније "Делта ерлајнс" запалио се недуго након слијетања на Међународни аеродроме Сијетл-Такома.

Снимци приказују како избија пожар испод кокпита "Ербасове" летјелице, док се путници искрцавају са лета из Канкуна у Мексику 6. маја. Такође се види како путници ходају по крилу авиона док се припремају за евакуацију тобоганом.

Пожар је, како преноси "Њузвик", избио након што је електрични кабл прикључен на "Ербасов" млазњак "А321нео", што је довело до евакуације 189 путника и шест чланова посаде.

"Мислим да су људи реаговали панично, било је мало гужве у пролазима на путу до излаза. Али, генерално је то била прилична глатка евакуација. Драго ми је да се то догодило на тлу код капије за искрцавање, то је најбоље мјесто на којем се можете надати евакуацији" рекао је за "КОМО њуз" један од путника Ешвин Менон, додајући да је захвалан пилотима, посада и полицији на помоћи.

Из компаније "Делта" су "Њујорк посту" рекли да су тобогани постављени из опреза, а да су путници који су и даље били унутра искрцани преко задњег дијела летјелице.

"Путници су потпуно евакуисани", саопштили су из компаније и потврдили да је авион уклоњен из употребе ради инспекције и одржавања.

"Пожар узрокован агрегатом"

Огласила се и Федерална ваздухопловна агенција (ФАА), која је у саопштењу навела да је "Делтин" лет 604 безбједно слетио на аеродром Сијетл-Такома око 22.00 у понедјељак 6. маја.

"Док је био паркиран код капије, посада Ербаса А321 је пријавила могући пожар узрокован агрегатом на тлу. Путници су напустили летјелицу тобоганима за излаз у хитним случајевима", навели су из ФАА.

"Њузвик" подсјећа да се раније овог мјесеца крило са лета “Делта ерлајнса” сударило са паркираним авионом "Спирит ерлајнса"на аеродрому Кливленд Хопкинс у Охају док је ишао ка писти. Није било повријеђених у том инциденту. 

Велики безбједносни проблеми са авионима - посебно "Боинговим" - муче авиоиндустрију посљедњих мјесеци, откако су врата отпала са летелице "Аљаска ерлајнса" док је била у ваздуху.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 22:15 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 23:15 Филм

    ''''Филм

  • 01:25 Ноћни програм

    Ноћни програм