Пожар у мотору

Драма на лету: Избио црни дим, путници све снимили!

  • Извор: Телеграф
  • 28.05.2024. 15:21

Посада Ербаса А320 авио-компаније Јунајтед ерлајнс (УА) морала је да одустане од полијетања након што је регистровала пожар у једном од мотора авиона.

"Јунајтед ерлајнс Ербас А320 регистрације Н459УА требало је у понедјељак 27. маја да обави лет УА2091 на линији Чикаго (ОРД) - Сијетл (СЕА). Приликом таксирања ка писти аеродрома О’Харе путници и посада примјетили су црни дим око лијевог ИАЕ В2527-А5 мотора. Пилоти су одустали од полијетања и окренули авион назад ка терминалу", пренио је "Aero Time".

На видео снимцима и фотографијама објављеним на друштвеним мрежама види се и велики број возила хитних служби око самог авиона.

Свих 148 путника и пет чланова посаде су неповријеђени, навео је "Aero Time".

Авио-компанија је саопштила да су сви путници премјештени на алтернативне летове ка Сијетлу као и да није било великих поремећаја у одвијању авио-саобраћаја.

Пламен и дим из мотора наводно су пријављени око 14:00 часова. Савезна управа за цивилно ваздухопловство (Federal Aviation Administration - FAA) је на кратко забранила сва слијетања на аеродрому Чикаго, а саобраћај је поново успостављен у 14:45 по локалном времену.

Н459УА је 24 године стар ербас А320 који је као нов испоручен Јунајтед ерлајнсу 2000. године, показују подаци "Planespotters". Судећи према информацијама сервиса за праћење летова "FlightRadar24"", авион је касније током дана полетио за Сијетл.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм