Некада обарали рекорде

Бх. аеродром пред затварањем: Стање алармантно

  • Извор: Радио Сарајево
  • 27.05.2024. 07:43

Док је претходних година тузлански аеродром обарао рекорде у броју превезених путника и броју авиолинија, ове године сасвим друга слика. У љетном реду летења овог аеродрома тренутно су само три дестинације.

Некада је ова писта била испуњена авионима, путницима. Обаран је и рекорд у броју превезених путника. Данас је углавном празна. Тек три дестинације су актуелне.

Још је неизвјесно хоће ли и када бити повећан број линија са тузланског аеродрома који се налази у незавидној ситуацији од када је Wizz Air укинуо базу. Од почетка јуна крећу чартер летови за Анталију и, у односу на претходну годину, дупло је већи број линија, потврђује за БХРТ директор Аеродрома.

"Са два на четири седмична поласка. Поред постојећег Free Birda, који је повећао са два на три поласка, имамо и четврти од нове компаније Tailwind, која ће саобраћати суботом“, додаје он.

Што се тиче редовних, тренутно су актуелне само три линије Wizz aira, за Дортмунд, Меминген и Базел. У току су интензивни преговори са заинтересираним авиокомпанијама и увођењем нових линија, резултати би требали до јесени бити познати, а проблем је, додаје Халилчевић, на глобалном нивоу.

"Обзиром да је, ево, конкретно код Wizz aira велики број авиона на сервису, око 50, тако и све остале авиокомпаније су захваћене тиме. Очекујемо да ће до јесени се ти авиони почети враћати са сервиса, пристизати нови и да ће доћи до баланса", додао је.

Док се воде преговори, а радна мјеста тренутно нису угрожена, из СДП-а траже одржавање тематске сједнице Скупштине, наводећи у захтјеву да захтијевају одговоре.

"Подаци о броју превезених путника и броју летова у фебруару, марту и априлу упућују да је стање алармантно и да је аеродром пред затварањем", навео је. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм