ОЈТ Бањалука

Познат идентитет погинулог полицајца: Страдао на дужности!

Полицајац Миодраг Савић (27) погинуо је у судару који се синоћ догодио у бањалучком насељу Лазарево, потврђено је у Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци.

У несрећи су повријеђена још двојица његових колега, као и возач ”голфа” који је учествовао у несрећи.

Како сазнаје АТВ полицајци су били на дужности и налазили су се у потјери за возилом и возачем, који је почео да бјежи када је уочио полицију. Током потјере на полицијском возилу су били упаљени и ротација и сирене. Возач је након судара службеног возила и ”голфа” побјегао, али је накнадно пронађен и ухапшен.

У тужилаштву наводе да се трагедија догодила око 1.40 часова на раскрници Улице књаза Милоша и Булевара Милутина Миланковић око 1.40 часова када је дошло до судара службене ”шкоде октавије” у којој су била тројица полицајаца, те ”гофла”.

”Полицијским возилом управљао је полицијски службеник Александар Вуковић (31), а са њим су били Миодраг Савић на мјесту сапутника, те Растко Црљић (21), док је за воланом "голфа" био Марко Вујмиловић (24) из Лакташа. Повријеђенима је помоћ указана у Универзитетском клиничком центру Републике Српске”, наводе у ОЈТ Бањалука.

Додају да је увиђај обавила дежурни тужилац Окружној јавног тужилаштва Бањалука Хана Врањешевић заједно са припадницима Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука. 

”Тужилац је наложио да се предузму све потребне мјере и радње на утврђивању околности саобраћајне незгоде. Наложена је обдукција тријела страдалог која ће бити обављена у Заводу са судску медицину Републике Српске”, наводе у Тужилаштву.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм