Београд

Заробили младића у стану и мучили га - док је бјежао пао са балкона и погинуо

  • Извор: Курир
  • 29.07.2024. 11:44

Више јавно тужилаштво у Београду (ВЈТ) покренуло је истрагу против четворице осумњичених за противправно лишење слободе Б.Б. од 25. до 26. јула 2024. године, које су извршили на свиреп начин усљед чега је Б.Б. истог дана преминуо.

"Осумњиченима се наредбом о спровођењу истраге на терет ставља кривично дјело противправно лишење слободе у саизвршилаштву, за које је запрећена казна затвора од 2 до 12 година", наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Осумњичени Борис А. саслушан је у ВЈТ у Београду гдје се бранио ћутањем, односно искористио је своје законско право да не износи одбрану, док су друга тројица осумњичених у бјекству.

"Тужилаштво је предложило да судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да свој четворици осумњичених одреди притвор због опасности од бјекства, да не би утицали на свједоке и да не би у кратком временском периоду поновили кривично дјело", наводи се у саопштењу.

Аутом пресрели суграђане па их претукли

Аутом пресрели суграђане па их претукли

У односу на осумњичене који су у бјекству, Тужилаштво је предложило и расписивање потјернице.

"Постоје основи сумње да су осумњичени заједнички, са умишљајем противправно држали затвореног и ограничавали слободу кретања оштећеном Б.Б. од 25. до 26. јула 2024. године, којег су тукли и злостављали, најприје у једној викендици на Фрушкој гори, а потом и у једном стану на Коњарнику, гдје су га држали везаног за радијатор и тукли рукама и ногама у предјелу главе и тијела, а све због дугова које Б.Б. има према њима", наводи се у саопштењу и додаје да је у једном тренутку Б.Б. је успио да се ослободи, а затим је покушао да побјегне из стана, и том приликом је са терасе стана који се налази на 27. спрату зграде пао на бетонску површину и преминуо на лицу мјеста.

"Осумњичени су након тога, један по један напустили овај стан, покупивши за собом смеће, пикавце од цигарета, пластичне везице и маказе које су користили приликом противправног лишења слободе оштећеног", додаје се у саопштењу.

Тројац напао полицајце, један службеник повријеђен

Тројац напао полицајце, један службеник повријеђен

У односу на смрт Б.Б, како се сумња, осумњичени су поступали из нехата, односно били су свјесни да усљед њихових радњи може наступити смрт оштећеног, али су олако држали да до тога неће доћи, преноси "Курир".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?