Beograd

Zarobili mladića u stanu i mučili ga - dok je bježao pao sa balkona i poginuo

  • Izvor: Kurir
  • 29.07.2024. 11:44

Više javno tužilaštvo u Beogradu (VJT) pokrenulo je istragu protiv četvorice osumnjičenih za protivpravno lišenje slobode B.B. od 25. do 26. jula 2024. godine, koje su izvršili na svirep način usljed čega je B.B. istog dana preminuo.

"Osumnjičenima se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično djelo protivpravno lišenje slobode u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Osumnjičeni Boris A. saslušan je u VJT u Beogradu gdje se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok su druga trojica osumnjičenih u bjekstvu.

"Tužilaštvo je predložilo da sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svoj četvorici osumnjičenih odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticali na svjedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično djelo", navodi se u saopštenju.

Autom presreli sugrađane pa ih pretukli

Autom presreli sugrađane pa ih pretukli

U odnosu na osumnjičene koji su u bjekstvu, Tužilaštvo je predložilo i raspisivanje potjernice.

"Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni zajednički, sa umišljajem protivpravno držali zatvorenog i ograničavali slobodu kretanja oštećenom B.B. od 25. do 26. jula 2024. godine, kojeg su tukli i zlostavljali, najprije u jednoj vikendici na Fruškoj gori, a potom i u jednom stanu na Konjarniku, gdje su ga držali vezanog za radijator i tukli rukama i nogama u predjelu glave i tijela, a sve zbog dugova koje B.B. ima prema njima", navodi se u saopštenju i dodaje da je u jednom trenutku B.B. je uspio da se oslobodi, a zatim je pokušao da pobjegne iz stana, i tom prilikom je sa terase stana koji se nalazi na 27. spratu zgrade pao na betonsku površinu i preminuo na licu mjesta.

"Osumnjičeni su nakon toga, jedan po jedan napustili ovaj stan, pokupivši za sobom smeće, pikavce od cigareta, plastične vezice i makaze koje su koristili prilikom protivpravnog lišenja slobode oštećenog", dodaje se u saopštenju.

Trojac napao policajce, jedan službenik povrijeđen

Trojac napao policajce, jedan službenik povrijeđen

U odnosu na smrt B.B, kako se sumnja, osumnjičeni su postupali iz nehata, odnosno bili su svjesni da usljed njihovih radnji može nastupiti smrt oštećenog, ali su olako držali da do toga neće doći, prenosi "Kurir".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)