Vrhovac: Cilj - brže i lakše ulaganje u privredu Srpske

  • 18.06.2021. 10:24

Direktor Investiciono-razvojne banke /IRB/ Dražen Vrhovac rekao je danas da je osnovni cilj Prve investicoione konferencije da se domaćim i stranim investitorima omogući da na najbrži i najlakši način investiraju u Srpsku.

Vrhovac je naglasio da su, kako u IRB-u, tako i Vladi Srpske, potpuno ubijeđeni o neophodnosti kreiranja jednog ovakvog događaja na najvišem nivou i o potrebi promišljanja o pravcima razvoja i načina kako pomoći privredi Srpske, te domaćim i stranim investitorima da na najbrži i najlakši način investiraju u Srpsku.

"Kada kažem najviši nivo, ne mislim samo na politički, već na direktore banaka, privrednike, kako međunarodne koji investiraju u Srpsku, tako i domaće", rekao je Vrhovac na početku dvodnevne konferencije koja se održava u Laktašima.

On je naveo da je konferencija zamišljena u šest panela, te izrazio nadu da će učesnici i moderatori moći da doprinesu da tim IRB-a kreira najkonkretnije zaključke koji će biti prezentovani javnosti i Vladi Republike Srpske.

Vrhovac je izrazio nadu da će ti zaključci naći mjesto u strateškim dokumentima Vlade Republike Srpske i da će se na taj način u Srpskoj sistemski baviti razvojem privrede.

On je naveo da, od kada je na čelu IRB-a, želi da ova banka bude proaktivna, da će biti ne samo na tržištu i pri ruci privredi Srpske, već kreirati događaje, poput investicione konferencije, koja je stavljena u funkciju razvoja privrede Srpske.

Kao panelisti na ovoj konferenciji najavljeni su predstavnici ove banke, zvaničnici i funkcioneri Republike Srpske, BiH i Srbije.

Konferenciji prisustvuju, između ostalih, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i premijer Srpske Radovan Višković.

Učestvovaće i rukovodioci javnih i privatnih preduzeća, kao i etablirani privrednici, bankari i ekonomisti iz Srpske i regiona.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина