Министарство одбране

Коначно! Русија повукла потез који се дуго чекао!

  • 16.08.2024. 09:28

У Русији је формиран Координациони савјет за војну безбједност пограничних региона, саопштило је Министарство одбране Русије.

- По мом налогу, у Министарству одбране Руске Федерације формиран је Координациони савјет за војну безбједност пограничних територија – Белгородске, Брјанске и Курске области чији је циљ повећање ефикасности свеобухватне подршке снагама које решавају проблеме заштите граница, заштите територије и становништва региона - наводи Андреј Белоусов, министар одбране.

Кијев опет демантује Запад: Са њима смо разговарали о нападу на Курску област!

Кијев опет демантује Запад: Са њима смо разговарали о нападу на Курску област!

Савјет ће бити укључен у обезбјеђивање трупа, међуресорну сарадњу, инжињеријске аранжмане и помоћ у евакуацији. Састајаће се најмање једном недјељно. 

Истовремено, Генералштаб задржава оперативну контролу над трупама у пограничном подручју. Белоусов рачуна на брз извјештај са терена у оквиру координационог савјета.

Министарство је истакло да је Белоусов предсједавао састанком Координационог савјета о питањима безбједности.

Почело је! Путин пребацује трупе из Калињинграда у Курск

Почело је! Путин пребацује трупе из Калињинграда у Курск

Како је раније саопштило руско Министарство одбране, украјинска војска је током борби у Курској области укупно изгубила 2.640 војника, 37 тенкова, 32 оклопна транспортера, 23 борбена возила пјешадије и четири ПРО система. 

Колоне руских војних возила јуре ка Курску!

Колоне руских војних возила јуре ка Курску!

Само у посљедња 24 сата Кијев је изгубио до 340 војника и 19 јединица технике. Ујутро 6. августа, украјинске трупе су напале руску границу у Курској области. Тада је, према подацима Генералштаба Оружаних снага Русије, у нападу учествовало око 1.000 војника.


Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Ред Рок (Р) (12+)

    ''Серија: Ред Рок (Р) (12+)

  • 12:45 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица