Објавио видео

Упоредио цијене у Њемачкој па шокирао: Некада 70 евра, а сада 200

  • Извор: Мондо.рс
  • 16.08.2024. 09:51

Цијене у Њемачкој су нарочито биле високе почетком године, али тренд раста наставља се и у другој половини године. Дошло се до тога да се неке од основних намирнице сада посматрају као луксузна роба. Нешто што је до скоро могло да се купи за мање од 100 евра, сада људи морају да плате 200.

Будући да велики број Балканаца неријетко потражи бољи живот негде у иностранству, још чешће се изненаде када их тамо затекну баснословне цијене у продавницама, које не могу да поднесу, иако су им плате на завидном нивоу.

Тако је подијелио пратиоцима на ТикТок-у шта је све купио у познатој трговини, послије чега је остао шокиран када је добио рачун.

"Ево, драги људи, данас смо отишли да купимо наше недјељне намирнице у Њемачкој. То је ово што видите, неко уље, кафа, ајвар, ту су маслине, козији и крављи сир, јогурт, јаја, нешто слатко, пилеће месо, намази, шкампи, аргентински одрезак, мало воћа и поврћа - и то све, што је некад коштало 60-70 евра, сада кад саберем све рачуне, изађе око 200 евра", каже Александар.

@aleksandar_kacar

♬ original sound - ALEKSANDAR KACAR

Балканац није наишао на позитивне реакције, пратиоци су углавном писали да су плате високе и да њему сигурно не представља проблем да издвоји ову своту новца.

"Добро, али то зарадиш тамо за два дана минимум'', "А плата ти је 5.000 евра сигурно'', "Добро ви живите чим то све једете'',

"Не кукај, него се врати назад'', били су само неки од коментара испод видеа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Ред Рок (Р) (12+)

    ''Серија: Ред Рок (Р) (12+)

  • 12:45 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица