Многе домаћице купују месо и чувају га у замрзивачу. Питање је колико дуго месо може да стоји тако замрзнуто.
Нема сваки комад меса исти рок трајања, као ни свака врста меса.
Пилетина и ћуретина
Цијели пилићи и ћурке могу се чувати у замрзивачу до годину дана. А ако им замрзнете комаде прса, батака, карабатака и крилца, треба их искористити у року од девет мјесеци, док изнутрице не смију да се замрзавају дуже од три до четири мјесеца.
Говедина, телетина и јагњетина
Када је ријеч о свјежем месу, може трајати и неколико мјесеци, у зависности од врсте меса. Сирови одресци могу да се чувају у замрзивачу од шест до 12 мјесеци. Котлети, међутим, због костију трају краће, од четири до шест мјесеци. Печено месо може да се замрзне између четири мјесеца и годину дана.
Свињетина
Сирова свињетина замрзава се слично као говедина и друго месо. Ако свињско месо исјечете на коцкице и замрзнете, може да се чува четири до шест мјесеци, а печено од четири до 12 мјесеци. Прерађено свињско месо, попут сланине, кобасица, виршле, шунке и слично, може да се чува у замрзивачу мјесец до два.
Мљевено месо
Без обзира на врсту сировог мљевеног меса, не треба га држати у замрзивачу дуже од три до четири мјесеца.
Рок трајања меса у замрзивачу према врсти:
Свињетина са костима – четири до шест мјесеци,
Свињетина без костију – четири до 12 мјесеци,
Јагњетина и телетина – девет мјесеци,
Говедина са костима – четири до шест мјесеци,
Говедина без костију – до 12 мјесеци,
Цијела пилетина или ћуретина – 12 мјесеци,
Комади пилетине или ћуретине – девет мјесеци,
Мљевена ћуретина или свињетина – три до четири мјесеца,
Изнутрице – три до четири мјесеца,
Сланина – мјесец дана,
Кобасице – један до два мјесеца,
Виршле – један до два мјесеца.