Мљевено месо је свестран састојак који се може користити за мноштво укусних јела попут хамбургера, болоњез умака или бурека. Међутим, ако га не припремите на правилан начин, може постати жилаво.
Мљевена говедина биће мекана и сочна ако прије кухања додате један изненађујући кухињски састојак
Кулинарски стручњаци препоручују да уколико правите оброк с мљевеним месом, додате један изненађујући састојак приликом кувања како би месо остало мекано.
Наиме, ријеч је соди бикарбони. Овај састојак помоћи ће месу да задржи свој окус и сочности без ризика од исушивања током припреме. Иако је трик помало необичан начин да месо порумени, све што требате учинити је додати мало соде бикарбоне.
Додавање соде бикарбоне у процес кухања помоћи ће повећати пХ вриједност меса, због чега се протеини теже лијепе једни за друге и не истискују сву влагу током процеса кухања. У коначници ће мљевено месо бити пуно мекше.
Помијешајте отприлике пола кашичице соде бикарбоне (по килограму мљевеног меса) с малом количином воде прије него што је умијешате у месо.
Након што сте потпуно помијешали смјесу соде бикарбоне и воде с мљевеним месом, оставите је да одстоји најмање 15 минута прије него што је додате у врућу таву, преноси Кликс.