Домаћи кестен пире је јесењи слаткиш који буди сва чула, а бољи је од оног из посластичарнице. Ако припремите кестен пире замирисаће цијела кућа, а осваја од првог залогаја.
Потребно је:
- 500 г кестења
- 2 кесице ванилин шећера
- 3 кашике шећера
- 1 дл слатке павлаке.
Припрема:
Оперите кестење па га засијеците и ставите у шерпу. Сипајте воду да огрезне па оставите да проври. Кад крене да кључа, кувајте још 20 до 30 минута. Оставите да се прохлади па ољуштите, и не заборавите да скинете и танку опну испод љуске. У блендеру самељите кестење , па додајте шећер и полако сипајте павлаку. Декоришите шлагом кестен пире.
(Трпеза)