Костајница

Почела 26. "Кестенијада"

  • Извор: СРНА
  • 11.10.2024. 20:38

Отварањем етно-изложбе женских ручних радова данас је у Костајници почела 26. туристичко-културно-привредна манифестација "Кестенијада".

"Осим етно-изложбе женских ручних радова са двјестотињак експоната, отворена је и изложба радова ученика Основне школе `Петар Мећава`, као и изложбе ликовних радова Елене Радојчић и Валентине Слијепчевић, те изложба радова од сламе", рекла је Срни директор Туристичке организације општине Костајница Бранка Кукрика.

Она је додала да је у организацији локалног КУД-а "Поткозарје“ одржано и Вече фолклора које је окупило госте из Бањалуке, Градишке, Копривне, Трна и Козарске Дубице.

Опрез: Важно упозорење за грађане Зенице

Опрез: Важно упозорење за грађане Зенице

"У цјелодневном сутрашњем програму имамо продајну изложбу сувенира, воћа и меда, `Котлић Кестенијаде`, односно такмичење у припремању паприкаша за које се пријавило 47 екипа из Костајнице, Козарске Дубице, Новога Града, Приједора и Бањалуке, те избор најљепше уређеног стола и презентацију традиционалних јела костајничког краја", додала је Кукрика.

Према њеним ријечима, за недјељу, 13. октобар, планиран је "Кестенбал" ученика ОШ "Петар Мећава" и полазника Дјечијег вртића "Кестенко" од 14.00 часова, те кабаретска представа "Тражим мужа" у извођењу Јелице Брестовац са почетком у 20.00 часова.

Кукрика је истакла да програм обухвата и печење и дегустацију кестена.

Да ли је коначно ријешена највећа мистерија Биткоина

Да ли је коначно ријешена највећа мистерија Биткоина

"Укупно 500 килограма кестена биће испечено на три локације у граду током три дана обиљежавања Кестенијаде, а дегустација овог укусног шумског плода ће и ове године бити бесплатна", истакла је Кукрика.

Организатор "Кестенијаде" је Туристичка организација општине Костајница, а покровитељ општина Костајница.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: