Jesenji slatkiš

Domaći kesten pire koji budi sva čula

  • 16.10.2024. 16:27

Domaći kesten pire je jesenji slatkiš koji budi sva čula, a bolji je od onog iz poslastičarnice. Ako pripremite kesten pire zamirisaće cijela kuća, a osvaja od prvog zalogaja.

Potrebno je:

- 500 g kestenja

- 2 kesice vanilin šećera

- 3 kašike šećera

- 1 dl slatke pavlake.

Priprema:

Operite kestenje pa ga zasijecite i stavite u šerpu. Sipajte vodu da ogrezne pa ostavite da provri. Kad krene da ključa, kuvajte još 20 do 30 minuta. Ostavite da se prohladi pa oljuštite, i ne zaboravite da skinete i tanku opnu ispod ljuske. U blenderu sameljite kestenje , pa dodajte šećer i polako sipajte pavlaku. Dekorišite šlagom kesten pire.

(Trpeza)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: