Пребацују се из Африке

Вагнеровци крећу на Харков?

  • Извор: Агенције
  • 17.04.2024. 12:11

Кремљ планира да пребаци одређени дио припадника руске плаћеничке "Вагнер групе", приватне компаније коју након смрти оснивача Јевгенија Пригожина контролише држава, из мисије у Африци у Белгородску област на граници с Украјином.

То је објавио амерички Институт за проучавање рата, позивајући се на руске изворе који имају инсајдерске информације, преноси Кијев пост.

Белгородска област налази се на око 40 километара од границе и насупрот Харкова, другог по величини града у Украјини за који се посљедњих недјеља тврди да би могао да буде нова мета руске офанзиве.

Баба Ванга предвидјела Трећи свјетски рат, од ових њених ријечи се леди крв у жилама

Баба Ванга предвидјела Трећи свјетски рат, од ових њених ријечи се леди крв у жилама

Та погранична руска област такође је територија на коју се прелио рат у Украјини, пошто трупе под командом Кијева редовно дроновима нападају Белгород, а руске паравојне формације које се противе власти предсједника Владимира Путина врше прекограничне упаде у ту област.

Према тврдњи извора Института, Кремљ сматра да Андреј Аверјанов, генерал-пуковник руског Главног војног обавјештајног директората (ГРУ) није успио да се држи задатих рокова када је у питању развој Афричког корпуса вагнероваца који се налази под контролом Министарства одбране у Москви.

- У току су припреме за пребацивање одабраних јединица из Африке у Белгородску област - навео је извор вашингтонског института.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: