Мали

У масакру над вагнеровцима погинуо чувени Лотос

  • Извор: Агенције
  • 28.07.2024. 15:42

Група вагнероваца, руских плаћеника, упала је у замку у Малију, а међу њима и високо рангирани заповједници познати по акцијама у Украјини.

Вагнерови су упали у засједу Туарега, побуњеника који су у том дијелу Малија прогласили независну државу и боре се против власти.

Окршај се догодио у селу близу границе с Алжиром, а према неким изворима блиских вагнеровцима, у замку је упао цијели конвој у којем су осим руских плаћеника били и припадници владиних снага.

УЗНЕМИРУЈУЋЕ Крвнички претучени власник познатог ресторана на Хвару и његов кувар

УЗНЕМИРУЈУЋЕ Крвнички претучени власник познатог ресторана на Хвару и његов кувар

Међу убијенима је наводно и Антон Јелизаров звани Лотос, који је зкомандовао и нападима на Бахмут 2023. године. Лотос слови као највиши војни командант цијеле групе Вагнер.

Након смрти њиховог вође Јевгенија Пригожина, Јелизаров је требало да постане шеф цијелог Вагнера, од тога се ипак одустало, па је формално остао други човјек Вагнера.

Неки руски ратни блогери на каналима на Телеграму повезанима с руским обавјештајним службама, тврде да је погинуло двадесетак вагнероваца. Међутим, у неким другим групама на Телеграму, човјек који за себе тврди да је био командант, тврди да је знатно више погинулих.

Жена ухваћена у непримјереној радњи на базену пуном дјеце

Жена ухваћена у непримјереној радњи на базену пуном дјеце

Према неким другим процјенама заробљено је између 17 и 50 бораца.

Један од убијених је и Никита Феђанин, модератор Телеграм канала Сива зона, на којем се објавјуљу вијести о групи Вагнер. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: 16 блокова (12+)

    ''Филм: 16 блокова (12+)