Mali

U masakru nad vagnerovcima poginuo čuveni Lotos

  • Izvor: Agencije
  • 28.07.2024. 15:42

Grupa vagnerovaca, ruskih plaćenika, upala je u zamku u Maliju, a među njima i visoko rangirani zapovjednici poznati po akcijama u Ukrajini.

Vagnerovi su upali u zasjedu Tuarega, pobunjenika koji su u tom dijelu Malija proglasili nezavisnu državu i bore se protiv vlasti.

Okršaj se dogodio u selu blizu granice s Alžirom, a prema nekim izvorima bliskih vagnerovcima, u zamku je upao cijeli konvoj u kojem su osim ruskih plaćenika bili i pripadnici vladinih snaga.

UZNЕMIRUJUĆЕ Krvnički pretučeni vlasnik poznatog restorana na Hvaru i njegov kuvar

UZNЕMIRUJUĆЕ Krvnički pretučeni vlasnik poznatog restorana na Hvaru i njegov kuvar

Među ubijenima je navodno i Anton Jelizarov zvani Lotos, koji je zkomandovao i napadima na Bahmut 2023. godine. Lotos slovi kao najviši vojni komandant cijele grupe Vagner.

Nakon smrti njihovog vođe Jevgenija Prigožina, Jelizarov je trebalo da postane šef cijelog Vagnera, od toga se ipak odustalo, pa je formalno ostao drugi čovjek Vagnera.

Neki ruski ratni blogeri na kanalima na Telegramu povezanima s ruskim obavještajnim službama, tvrde da je poginulo dvadesetak vagnerovaca. Međutim, u nekim drugim grupama na Telegramu, čovjek koji za sebe tvrdi da je bio komandant, tvrdi da je znatno više poginulih.

Žena uhvaćena u neprimjerenoj radnji na bazenu punom djece

Žena uhvaćena u neprimjerenoj radnji na bazenu punom djece

Prema nekim drugim procjenama zarobljeno je između 17 i 50 boraca.

Jedan od ubijenih je i Nikita Feđanin, moderator Telegram kanala Siva zona, na kojem se objavjulju vijesti o grupi Vagner. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:50 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 20:30 Film: 16 blokova (12+)

    ''Film: 16 blokova (12+)