Овдје ће бити границе Русије?

Шокантно предвиђање Лазанског: Прије 10 година најавио драматичне промјене на тлу Европе?

  • 09.06.2024. 08:54

Трећег августа 2021. године, амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански изненада је преминуо у 71. години, али се и данас памте његове војне анализе. Тако је предвидио и рат у Украјини, пораз НАТО-а у Авганистану, као и коначни резултат сукоба Запада и Русије на украјинском тлу.

Што се тиче Авганистана, чувени новинар је 2013. године рекао да ће власт у Кабулу пасти 48 сати од одласка Американаца.

''Хегемонија Запада је готова''

''Хегемонија Запада је готова''

- То је рат који је НАТО већ изгубио, само не знају како да изађу из Авганистана и да прогласе да су побиједили, иако су изгубили - казао је Лазански.

Недуго послије смрти Лазанског, талибани су ушли у Кабул у року од 48 сати од повлачења Американаца.

Он је потом написао 2014. године текст који данас звучи готово пророчки имајући у виду развој ситуације у Украјини, пише Информер.

Лазански је тада најавио да ће у случају рата у Украјини та земља бити подијељена на два дијела, а као могућу линију подјеле навео је ријеку Дњепар.

Украјинци открили како их је прегазила руска војска!

Украјинци открили како их је прегазила руска војска!

- Можемо ли да претпоставимо, сада можда звучи фантастично, да ће у неком будућем времену неки догађаји у Русији и неки догађаји у Украјини довести до тога да ове двије државе опет пожеле да се уједине? Или супротно, зашто оно што је започело са Југославијом 1991. године, и одмах затим са Совјетским Савезом и Чехословачком, не може да се настави даље? Одакле увјерење да ће Европа вјечно бити стабилна - запитао је он.

Он је тада питао и сљедеће - зашто и Украјина не би могла да се распадне.

Руси употријебили необичну тактику: Украјина у проблему

Руси употријебили необичну тактику: Украјина у проблему

- Истина, она је већ остала без Крима, јер тамо је од 1991. постојала незадовољна политичка групација која је тежила уједињењу са Русијом и сада је то и дочекала. У источној Украјини, уз Русе и већина Украјинаца говори руски језик, но то више личи на Ирце који говоре енглески, али себе сматрају Ирцима, или као у Белгији гдје половина становништва говори француски, а себе сматра Белгијанцима - тврдио је он.

Лазански је тада истакао да је све могуће ако НАТО уђе у Украјину и покуша да се приближи њеним источним границама.

Путин: Руско оружје може бити употребљено за нападе на земље које испоручују оружје Украјини

Путин: Руско оружје може бити употребљено за нападе на земље које испоручују оружје Украјини

- То је нож под трбухом Русије. Москва би тренутно војно интервенисала и узела простор до ријеке Дњепар, чиме би Украјина била подијељена. И због тога неће бити никаквог рата између НАТО-а и Русије, јер је Русија војно супериорна у том дијелу Европе, а ширење НАТО-а на исток показаће се као велика грешка Вашингтона - написао је тада Лазански.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 АТВ Специјал: Крим

    Завирили смо у најскривеније, најљепше, али и најмрачније кутке Крима. Откривамо: Шта су на кримском полуострву радили Стари Грци? Гдје се налази колијевка руског православља? Како је ово руско полуострво помирило антику, оријент и византијско насљеђе?

  • 21:00 Филм: Зваћу те По (12+)

    Филм: Зваћу те По (12+)

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 22:55 Ноћни програм

    Ноћни програм