Кијев

Руси употријебили необичну тактику: Украјина у проблему

  • Извор: Агенције
  • 07.06.2024. 21:48

Руске снаге употријебиле су необичну тактику ратовања, а Украјина је сада у проблему, пишу медији.

Украјински медији наводе како Руси жестоко ударају по налогу Владимира Путина на свим фронтовима, и то је данас разумљиво више него било ког другог дана.

Руска општа офанзива и њен обим показује да се сукоб распламсава. Потврђени су напади на неколико украјинских линија снабдијевања. Кренули су у вишеструке нападе и на различитим мјестима, тражећи које ће подручје брже "разбити“ како би тамо усмјериле своје резерве.

Јединице руске 6. комбиноване армије (Лењинградски војни округ), користећи навођене ракете и касетне бомбе, уништиле су мост преко Оскола у рејону Купјанск-Узлово. У околини се налази друмски и жељезнички мост, који користи украјинска тактичка група под називом "Харков”.

Млада пјевачица открила да болује од двије тешке болести

Млада пјевачица открила да болује од двије тешке болести

Врховни командант Оружаних снага Украјине генерал-потпуковник Сирски изјавио је да руска група снага "Запад“ свим средствима напада у правцу Купјанска, покушавајући да сломи украјинску одбрану из два правца.

Истина, Сирски није именовао који су то правци, али су то за њега урадили професори и студенти института ИСВ из Вашингтона.

Оперативна осовина Купјанск-Сватово-Кременаја

Велика руска офанзивна операција погађа не само украјинске јединице које се бране у непосредној тактичкој зони, већ и јединице Оружаних снага Украјине на сјеверу и југу.

Руске трупе наводно користе принципе совјетске "теорије битке у дубини“.

Хеликоптерски сервис превезао два пацијента из Требиња у Бањалуку

Хеликоптерски сервис превезао два пацијента из Требиња у Бањалуку

Конкретно, ради се о руском принципу извођења више истовремених напада како би се приковале елитне снаге и резерве Оружаних снага Украјине, закључују из ИСВ.

Руске трупе компетентно смењују појачане нападе у неким правцима са прегруписавањем и консолидацијом у другим.

Амерички институт за проучавање рата (ИСВ) пише да руске трупе настављају самоувјерено, иако не веома брзо, да напредују дуж цијеле оперативне линије Купјанск-Сватово-Кременаја.

Украјинци покушавају да асиметричним методама спасу шта могу.

Који је прави разлог зашто је Русија извукла подморнице са ракетама на Криму?

"Руси такође помијерају подморнице са ракетама из Новоросије на Крим како би обмануле Оружане снаге Украјине", рекао је Сергиј Брачук, портпарол Јужне добровољачке армије Украјине, цитирају западни медији.

Он напомиње да Руси користе подморнице за лансирање пројектила, што површински бродови не могу да изведу. Он је додао да украјинска војска пажљиво прати ситуацију, али за сада не могу ништа да ураде.

Тема дана: Значајна сарадња Руске Федерације и Републике Српске

Тема дана: Значајна сарадња Руске Федерације и Републике Српске

Четири руске подморнице су испловиле из Новоросије да би могле да лансирају ракете директно из Црног мора (три од ове четири имају ову способност).

Руске подморнице класе Кило (НАТО кодни назив), иначе познате као Пројекат 877 Палтус, су дизел-електричне јуришне подморнице пројектоване и изграђене у Санкт Петербургу.

Познате су по својим стелт способностима, а управо НАТО их често назива "црним рупама“ због тихог дјеловања. Ове подморнице су у употреби од раних 1980-их, а током година су биле подвргнуте разним надоградњама.

Што се тиче димензија, подморнице класе Кило су дугачке око 74 метра и имају газ од 6,2 метра. Депласман приближно 2.300 тона. Њихова величина им омогућава да ефикасно раде у плиткој и дубокој води, што их чини разноврсним за низ мисија.

Руске подморнице овог типа имају домет од око 6.000 до 7.500 наутичких миља када путују брзином од 7 чворова и могу остати потопљене 45 дана, у зависности од захтјева њихове мисије.

МУП Србије током љета шаље хеликоптере за гашење пожара у Српску

МУП Србије током љета шаље хеликоптере за гашење пожара у Српску

Подморнице Пројекта 877 опремљене су напредним системима сонара и електронског ратовања. Имају сонарни систем МГК-400 Рубикон, који укључује прамчани пасивни/активни сонар и вучени сонар за откривање непријатељских пловила.

Поред тога, имају пријемнике радарских упозорења и мјере електронске подршке за побољшање њихове свијести о ситуацији и преживљавања.

Према сателитским снимцима, јуче су сви ратни бродови руске Црноморске флоте су у борбеном режиму, уз истовремене извјештаје о лансирању најмање 24 ракете Калибр са 3 корвете-носаца ракета. Тада су запловиле и подморнице класе 636, вјероватно у зарону, преноси "Оружје онлајн".

Пратите нас и путем Вибера