Предсједник Русије

Путин: Руско оружје може бити употребљено за нападе на земље које испоручују оружје Украјини

  • Извор: Агенције
  • 06.06.2024. 07:00

Одговор на испоруке Украјини далекометног наоружања може бити асиметричан, о томе ћемо размислити, рекао је руски предсједник Владимир Путин на састанку са уредницима свјетских медија на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

- Размишљамо о томе да, ако неко мисли да је могуће да се испоручује такво оружје у ратну зону за нападе на нашу територију и да нам ствара проблеме, зашто онда ми немамо право да своје оружје исте класе испоручимо у оне регионе свијета, гдје ће се изводити напади на виталне објекте оних земаља које то раде против Русије - рекао је Путин током састанка са представницима медија.

Односно, додаје Путин, одговор може бити асиметричан, размислићемо о томе.

Како је истакао, напад на Руску Федерацију уз учешће западних земаља значиће њихов директан рат против Русије.

- На крају крајева, ако видимо да ове земље улазе у рат против нас – а то и јесте њихово директно учешће у рату против Руске Федерације – имамо право да одговоримо на исти начин. То је пут у озбиљне проблеме - објаснио је он.

Путин је рекао и да је украјинска војска технолошки неспособна да самостално користи америчке ракете Атакамс.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 АТВ Специјал: Крим

    Завирили смо у најскривеније, најљепше, али и најмрачније кутке Крима. Откривамо: Шта су на кримском полуострву радили Стари Грци? Гдје се налази колијевка руског православља? Како је ово руско полуострво помирило антику, оријент и византијско насљеђе?

  • 21:00 Филм: Зваћу те По (12+)

    Филм: Зваћу те По (12+)

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 22:55 Ноћни програм

    Ноћни програм