Владимир Путин објаснио

Руси тврде да су Украјинци направили највећу тактичку грешку од почетка СВО

  • 05.09.2024. 13:36

Руски предсједник Владимир Путин у четвртак је рекао да украјински упад у руску Курску област није успио зауставити напредовање руских снага у Донбасу те је ослабио украјинске одбрамбене положаје уз линију фронта, што је помогло снагама Москве.

Путин је говорећи на Источном економском форуму у Владивостоку рекао да руске снаге избацују украјинске војнике из Курске области, гдје су 6. августа започели највећи напад на руску територију од Другог свјетског рата.

Кремљ потврдио: Поуздано знамо да се на страни Украјине бори страна војска

Кремљ потврдио: Поуздано знамо да се на страни Украјине бори страна војска

Премјестивши велик број обучених војника у руску пограничну регију, Украјина је ослабила властиту обрану и омогућила Русији да убрза своје напредовање на истоку Украјине, казао је.

"Циљ непријатеља је био да нас учини нервознима и забринутима те да премјестимо војнике из једног сектора у други и зауставимо нашу офанзиву у кључним подручјима, примарно у Донбасу. Је ли то успјело? Није", поручио је Путин.

"Премјештањем великог броја обучених јединица у ова гранична подручја с нама, непријатељ се ослабио у кључним подручјима, а наше су снаге убрзале офензивне операције".

Колапс на помолу: Украјинске јединице пред катастрофом!

Колапс на помолу: Украјинске јединице пред катастрофом!

Избацити нападаче

Путин је рекао да је "света дужност оружаних снага" избацити нападаче и штитити руске грађане. Додао је да се ситуација стабилизовала те да Русија почиње избацивати украјинске војнике из Курске области.

Рекао је да је примарни циљ Русије био у потпуности ослободити Донбас, а да руске снаге брже него икада заузимају његове дијелове.

Пратите нас и путем Вибера