"Кијевски режим ничега се не либи"

Кремљ потврдио: Поуздано знамо да се на страни Украјине бори страна војска

  • 05.09.2024. 07:47

Русија поуздано зна да на страни инструктори из разних земаља свијета учествују у сукобу на страни Украјине, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков за "Известија" на маргинама Источног економског форума који се одржава у Владивостоку.

"Знамо да се налазе на територији Украјине, да припремају украјинску војску и да директно учествују у сукобу. То није новост, то је очигледно учешће страних држава у сукобу против нас", нагласио је Песков.

Руска војска све ефектније наноси ударе на Оружане снаге Украјине, што је, како је Песков указао, добро у циљу постизања циљева Специјалне војне операције.

Колапс на помолу: Украјинске јединице пред катастрофом!

Колапс на помолу: Украјинске јединице пред катастрофом!

Кијевски режим ничега се не либи, истакао је Песков и објаснио да украјинска војска касетном муницијом гађа цивилне циљеве и стамбена насеља, док Оружане снаге Русије циљају само војне циљеве.

"Зато морамо да повећамо ефективност, јачамо притисак и идемо напред", поручио је Песков.

Путин: Русија ће се обрачунати са украјинским бандитима у Курској области

Путин: Русија ће се обрачунати са украјинским бандитима у Курској области

На пленарној сједници Источног економског форума ће се обратити и руски предсједник Владимир Путин. Како је раније најавио Путинов помоћник Јуриј Ушаков, говориће и малезијски премијер Анвар Ибрахим и потпредседник Кине Хан Џенг.

У Владивостоку се од 3. до 6. септембра одржава Источни економски форум који је ове године био домаћин за 6.000 гостију из 76 земаља.

(РТ Балкан)

Пратите нас и путем Вибера